ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρατούλης: Δεν είναι δραματική απόφαση η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Στρατούλης: Δεν είναι δραματική απόφαση η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

«Δεν είναι καλό πράγμα να φέρνεις Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, έστω και για έκτακτα μέτρα», δήλωσε το πρωί της Τρίτης (21/04/2015) ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Στρατούλης, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει τα αποθεματικά φορέων του δημοσίου και των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο κ. Στρατούλης υποστήριξε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι η απόφαση αυτή «δεν είναι πολύ δραματική» γιατί αφορά κάποια διαθέσιμα, και όχι χρήματα για ανάγκες μισθοδοσίας.

«Δεν στιγματίζει αυτή η ΠΝΠ, γιατί δεν αφορά μειώσεις μισθών και συντάξεων», απάντησε ο Δημήτρης Στρατούλης, όταν ρωτήθηκε αν είναι στίγμα για μια αριστερή κυβέρνηση σε 90 ημέρες να χρησιμοποιεί δύο φορές την επιλογή της ΠΝΠ.

«Η ΠΝΠ πρέπει να γίνεται με φειδώ και χωρίς να θίγει δικαιώματα του λαού και μπροστά στη μάχη που δίνουμε για να κρατήσουμε τη χώρα όρθια ενώ αυτοί θέλουν η χώρα να χρεοκοπήσει και να υπογράψει νέο μνημόνιο υπάρχουν πράξεις πατριωτισμού που πρέπει να τις βλέπεις», συμπλήρωσε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης τάχθηκε κατά του ενδεχομένου διεξαγωγής εκλογών ή δημοψηφίσματος καθώς, όπως είπε, «έχουμε λαϊκή εντολή».

Αποκάλυψε, τέλος, ότι οι δανειστές πιέζουν τόσο για τη μείωση του ΕΚΑΣ όσο και για τον αριθμό των δικαιούχων, τονίζοντας ότι τίποτα από τα δύο δεν πρόκειται να γίνει, προσθέτοντας ότι στο δεύτερο εξάμηνο θα υπάρξει λύση για τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ κάτω των 65 ετών.

Σχετικές ειδήσεις