ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι λέει το Ποτάμι για τις διαπραγματεύσεις και τον Στουρνάρα

Τι λέει το Ποτάμι για τις διαπραγματεύσεις και τον Στουρνάρα

Επίσημη ενημέρωση για την πορεία των συνομιλιών της Ελλάδας με τους εταίρους, ζητά το Ποτάμι.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας, ανέφερε πως: «Επειδή το αποτέλεσμα, είτε είναι θετικό είτε αρνητικό, θα καθορίσει τη μοίρα της χώρας για πολλές δεκαετίες, η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει σε επίσημη ενημέρωση. Τα παιχνίδια τακτικής δίνουν πρόσκαιρα δημοσκοπικά κέρδη, όμως έχουν κοντά ποδάρια. Όπως ακριβώς και το ψέμα».

Ταυτόχρονα, ασκεί κριτική, για τον τρόπο που η κυβέρνηση ενημερώνει την κοινή γνώμη υποστηρίζοντας ότι «Η κυβερνητική προπαγάνδα μέσω διαρροών και non-paper, που έχει γίνει πια το νέο όπλο επικοινωνίας, προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι όλα πάνε καλά. Σήμερα, η κυβερνητική απόφαση ήταν να διαλέξει από το καλάθι το μήνυμα αισιοδοξίας. Άλλες φορές τραβάει το μήνυμα ρήξη».
Για το θέμα του Γιάννη Στουρνάρα, το Ποτάμι κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ανακάλυψε «νέο εσωτερικό εχθρό».

«Αυτή τη φορά ο “κακός” είναι ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος καταγγέλλεται για υπονόμευση της κυβέρνησης. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αποσιωπούν βέβαια την επιτυχή μέχρι σήμερα προσπάθεια του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος να κρατήσει ζωντανή τη χρηματοδότηση του τραπεζικού συστήματος σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», αναφέρει το Ποτάμι.

Και προσθέτει:«Αν ο πραγματικός τους στόχος είναι να αλλάξει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, θα πρέπει να το πουν δημοσίως και όχι να επιδίδονται σε έναν πόλεμο παρασκηνίου, που φθείρει τον θεσμό και τελικά την ίδια την ελληνική οικονομία».

Σχετικές ειδήσεις