ΚΟΜΜΑΤΑ

Κατρούγκαλος: Προτεραιότητα η αξιοποίηση των μέσων της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης

Κατρούγκαλος: Προτεραιότητα  η αξιοποίηση των μέσων της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης

Με συντονισμένες προσπάθειες και με στόχο μία δημόσια διοίκηση στην υπηρεσία της Δημοκρατίας, του δημόσιου συμφέροντος και του Έλληνα πολίτη, η ελληνική κυβέρνηση αξιοποιεί άμεσα τα μέσα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, της πληροφορικής και των ψηφιακών επικοινωνιών, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο 5ο «e-Government Forum» στην Αθήνα.

Αποκαλύπτοντας τις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου για την επίτευξη της ψηφιακής διασύνδεσης όλων των συστημάτων πληροφορικής του δημόσιου τομέα, ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι προχωρά η ολοκλήρωση του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» μέσω του οποίου θα επικοινωνούν 35.000 κτίρια δημοσίων υπηρεσιών, μεταξύ τους, ενώ παράλληλα προχωρά και ο μετασχηματισμός των ΚΕΠ σε ηλεκτρονικές πύλες εξυπηρέτησης του πολίτη.

Επίσης, σύντομα θα ξεκινήσει πιλοτικά η «Κάρτα πολίτη» που θα εφαρμοστεί σε συγκεκριμένες υπηρεσίες του δημοσίου τομέα για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ενώ, ήδη, έχει θεσμοθετηθεί η αυτεπάγγελτη αναζήτηση εγγράφων από τις υπηρεσίες.

Όπως ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος, ουσιαστικά, η κυβέρνηση αξιοποιεί την ηλεκτρονική διακυβέρνηση για την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών, την αύξηση της παραγωγικότητας της δημόσιας διοίκησης, την εξυπηρέτηση του πολίτη και την ενίσχυση των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

Τέλος, σημείωσε ότι «η δημόσια διοίκηση εδώ και επτά δεκαετίες προσπαθεί να εκσυγχρονιστεί, αλλά οι προσπάθειες πέφτουν στο κενό, καθώς η δημόσια διοίκηση όλα αυτά τα χρόνια επηρεάζεται από τη διαπλοκή και τις πολιτικές πιέσεις που εξυπηρετούσαν διάφορα γνωστά συμφέροντα και πελατειακές σχέσεις».

Σχετικές ειδήσεις