ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαμιμίκος: Η ΝΔ πρέπει να εκφράσει τους πολίτες που αποτελούν το μεταρρυθμιστικό κέντρο

Παπαμιμίκος: Η ΝΔ πρέπει να εκφράσει τους πολίτες που αποτελούν το μεταρρυθμιστικό κέντρο

Η σιωπηλή πλειοψηφία των πολιτών που αποτελούν το μεταρρυθμιστικό κέντρο μπορεί να κερδηθεί από τη ΝΔ, εάν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «εκφράσει το μέτρο, τη δημιουργία και την κοινή λογική» τόνισε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Σε ομιλία του ο κ. Παπαμιμίκος σημείωσε ότι «θα κερδίσουμε τη μεγάλη σιωπηρή πλειοψηφία εφόσον την πείσουμε ότι σχεδιάζουμε ένα μέλλον βασισμένο στην αλλαγή νοοτροπίας, τις τομές, την ανταγωνιστικότητα και τις μεταρρυθμίσεις».

Όπως είπε το μεταρρυθμιστικό κέντρο είναι «ο χώρος στον οποίο συναντιόμαστε όλοι όσοι συνειδητά θέλουμε την οριστική ρήξη και τη σύγκρουση με τις νοοτροπίες του παρελθόντος, προς όφελος των δυνάμεων εκείνων που επενδύουν στη δημιουργία και τη παραγωγή».

Είπε επίσης ότι η «σύγκρουση παλιού και νέου» δε θα γίνει με όρους ηλικιακούς: «Το να είσαι στα χαρτιά νέος και να έχεις αραχνιασμένες αντιλήψεις, δε σε καθιστά φρέσκο και ικανό να αναγεννήσεις τη χώρα. Και επιπλέον, κάτι ακόμα. Το νέο δεν είναι κάτι αφηρημένο. Το νέο συνδέεται με συγκεκριμένο όραμα καινοτόμες ιδέες και γενικότερη διάθεση αλλαγής. Αυτό θα πρέπει να μας απασχολήσει και εσωτερικά και θα σας πω κάτι, με απόλυτη ειλικρίνεια. Τη μάχη απέναντι στο «παλιό» πρέπει να τη δώσουμε και εδώ μέσα, στη Νέα Δημοκρατία. Μια μάχη για νέες αντιλήψεις, νέες ιδέες, νέες πρακτικές».

Ο κ. Παπαμιμίκος τόνισε ότι ο νέος πρόεδρος του κόμματος θα εκλεγεί σε εύθετο χρόνο: «Όταν οι εθνικές συνθήκες το επιτρέψουν, - όταν περάσει το κρίσιμο χρονικό διάστημα στο οποίο το ο μέλλον της Πατρίδας θα πάψει να κρίνεται καθημερινά - θα πάμε ενωμένοι και συντεταγμένα στις διαδικασίες ανάδειξης νέου Προέδρου. Το καταστατικό μας άλλωστε, είναι απόλυτα σαφές».

Σχετικές ειδήσεις