ΚΟΜΜΑΤΑ

Συμφωνία: Το ΚΚΕ δεν συμφώνησε σε επίσπευση της ψήφισης του νέου μνημονίου

Συμφωνία: Το ΚΚΕ δεν συμφώνησε σε επίσπευση της ψήφισης του νέου μνημονίου

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» απαντά η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, το οποίο αναφέρει ότι το κόμμα συμφώνησε στην πρωτοβουλία του Νίκου Φίλη για επίσπευση των διαδικασιών του τρίτου μνημονίου.

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας, σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας "Αυγής" 13 Αυγούστου, που αναληθώς αποδίδει συμφωνία του ΚΚΕ στην πρωτοβουλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλη, για επίσπευση των διαδικασιών ψήφισης του 3ου μνημονίου στη Βουλή» η Κοινοβουλευτική Ομάδα τονίζει:

«Μετά από παράκληση του κ. Φίλη, για την αλλαγή της ώρας σύγκλησης της διάσκεψης, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ίδιο και ανέφερε ότι το ΚΚΕ δεν θα είχε αντίρρηση να πραγματοποιηθεί η διάσκεψη των προέδρων νωρίτερα από τις 21:30, για να αποφευχθεί μία άσκοπη μεταμεσονύχτια συνεδρίαση. Η τηλεφωνική επικοινωνία περιορίστηκε μόνο στο ζήτημα αυτό και κάθε άλλη αναφορά σε συμφωνία του ΚΚΕ για επίσπευση των διαδικασιών συζήτησης και ψήφισης του νέου μνημονίου, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, είναι εκ του πονηρού».