ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δραγασάκης: Φταίει και ο ΣΥΡΙΖΑ που δαιμονοποιήθηκε η λέξη «μνημόνιο»

Δραγασάκης: Φταίει και ο ΣΥΡΙΖΑ που δαιμονοποιήθηκε η λέξη «μνημόνιο»

Θα πρέπει να αποτραπεί το ενδεχόμενο νέων εκλογών, καθώς και να έχει η επόμενη κυβέρνηση μία ισχυρή και συμπαγή πλειοψηφία, ώστε να υλοποιηθεί η συμφωνία, τόνισε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Γιάννης Δραγασάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM, ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε: «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να έχει μια ισχυρή και συμπαγή πλειοψηφία, διότι δεν έχουμε απλώς μια συμφωνία που πρέπει να υλοποιηθεί αλλά έχει μεγάλη σημασία και ο τρόπος με τον οποίο θα υλοποιηθεί».

Για το λόγο αυτό, το ενδεχόμενο νέων εκλογών στην περίπτωση αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης «θα πρέπει είτε να το αποκλείσουμε είτε να το αποτρέψουμε». «Εκείνο που με ανησυχεί είναι μην προκύψει μια κατάσταση κατά την οποία θα αρχίσουμε ξανά την εσωτερική διαπραγμάτευση αυτού που διαπραγματευτήκαμε αυτόν τον καιρό» πρόσθεσε.

Παραδέχτηκε δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δαιμονοποίησε, ως αντιπολίτευση, τη λέξη μνημόνιο.

«Και με τη δική μας ευθύνη, ως αντιπολίτευση παλιότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε συμβάλει και εμείς στο να δαιμονοποιηθεί το μνημόνιο ως λέξη. Το μνημόνιο είναι ένας τύπος συμφωνίας. Άρα τυπικά αυτό που έχουμε είναι ένα νέο μνημόνιο, αλλά ως περιεχόμενο αν το δούμε έχει μεγάλες διαφορές» δήλωσε.

Ο κ. Δραγασάκης επέμεινε, πάντως, στην αναγκαιότητα να προκύψει από τις εκλογές «αυτοδύναμη πλειοψηφία», όχι ως ένας «στενά κομματικός στόχος, αλλά ως μία αντικειμενική πραγματικότητα», γιατί «σε αυτή την τετραετία στην οποία μπαίνουμε, πρέπει να έχουμε τη φιλοδοξία, όχι απλώς να διεκπεραιώσουμε κάποιες υποχρεώσεις αλλά να βάλουμε τις βάσεις για αυτό το νέο πρότυπο ανάπτυξης που λέμε όλοι ότι χρειαζόμαστε».

Σχετικές ειδήσεις