ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Η επιλογή της εξόδου από το ευρώ συνιστά έναν βιώσιμο δρόμο

Λαφαζάνης: Η επιλογή της εξόδου από το ευρώ συνιστά έναν βιώσιμο δρόμο

Την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την υπογραφή του μνημονίου επέκρινε, μέσω τηλεοπτικής του συνέντευξης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Για να πάει στο μνημόνιο εγκατέλειψε τις ριζοσπαστικές αριστερές ιδέες ο Αλ. Τσίπρας και το κόμμα του» επεσήμανε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε ότι "το κόμμα που απέμεινε δεν είναι πια κόμμα της Αριστεράς, με τις ελπίδες του, με τις προσδοκίες του, με τα οράματά του, με τις αρχές και τις αξίες του».

"Η επιλογή της εξόδου από την Ευρωζώνη, ως μέσο για την εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος διεξόδου, συνιστά μια απάντηση στους εκβιασμούς και ένα βιώσιμο δρόμο για τη χώρα με ελπίδα και προοπτική, τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στον Κόντρα TV.

Ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι η ψήφιση του μνημονίου από αυτήν την κυβέρνηση ωφέλησε τη Δεξιά: «Γι’ αυτό βλέπουμε τη νεκρανάσταση της Δεξιάς. Η Δεξιά ήταν στα αζήτητα και τώρα ο Μεϊμαράκης εμφανίζεται να είναι διεκδικητής της πρωθυπουργίας. Ποιος τον έβγαλε τον Μεϊμαράκη στο προσκήνιο; Εγώ που ψήφισα όχι στα μνημόνια ή αυτοί που ψήφισαν το μνημόνιο και απογοήτευσαν τον λαό;».

Ερωτηθείς ποιο νομίζει πως θα είναι πρώτο κόμμα ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε ότι όποιο και να είναι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα συγκυβερνήσουν, «γιατί ψήφισαν συνεταιρικά το μνημόνιο». «Όποιος μπαίνει στον μνημονιακό σωλήνα, ομογενοποιείται μαζί με τους άλλους μνημονιακούς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα αν η έξοδος από την Ευρωζώνη θα στοιχίσει στη χώρα μας από άποψη ασφάλειας, ο κ. Λαφαζάνης ρώτησε: «Έχουμε ασφάλεια τώρα; Δεν βλέπετε την τραγωδία που ζούμε με τους πρόσφυγες;». Και επέκρινε την Ευρώπη: «Όλη η Ευρώπη βομβάρδιζε γύρω – γύρω τις χώρες, μετέτρεψε όλη την περιοχή σε χώρο προσφύγων και ποιος την πληρώνει τη νύφη; Η Ελλάδα που έχει και μνημόνιο. Και μνημόνιο και πρόσφυγες. Και στέλνουμε και τα παιδιά μας πρόσφυγες και φεύγουν στο εξωτερικό για να επιβιώσουν».

Σχετικές ειδήσεις