ΚΟΜΜΑΤΑ

Σημείο αναφοράς η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη στον αγώνα της προεδρίας

Σημείο αναφοράς η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη στον αγώνα της προεδρίας

Τις επόμενες ώρες ξεκαθαρίζει το τοπίο στη ΝΔ μετά από κινήσεις στρατηγικής, ζυμώσεις, συνάξεις, παρασκήνιο, για την προεδρία του κόμματος. Η επίσημη ανακοίνωση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη που ασκεί ισχυρή επιρροή προσδιορίστηκε αρχικά για την Πέμπτη, αλλά δεν αποκλείεται να γίνεικαι την τελευταία στιγμή.

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ

Τον χρόνο ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του κόμματος εξετάζει σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Αρχικά από το περιβάλλον του είχε διαρρεύσει ότι θα αναγγείλει την υποψηφιότητά του την Πέμπτη, ωστόσο δεν αποκλείεται να το κάνει και την τελευταία στιγμή την Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ στο παρασκήνιο υπάρχει διαφωνία για τον χρόνο διεξαγωγής της εκλογής. Πηγές από το περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ, ανέφεραν ότι για τον χρόνο διεξαγωγής θα αποφασίσει κατά πλειοψηφία η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

Συνεργάτες του εξηγούσαν ότι «όταν σε πέντε ημέρες γίνεται δημοψήφισμα και σε είκοσι ημέρες εθνικές εκλογές, εμείς γιατί να μην μπορούμε να κάνουμε εσωκομματικές εκλογές μέσα σε 10-15 ημέρες» και προσέθεταν ότι «θα πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό οι εσωκομματικές εκλογές, για να αρχίσει να ξεδιπλώνεται η αντιπολιτευτική στρατηγική της ΝΔ».

Παράλληλα ο διευθυντής του γραφείου του κ. Μεϊμαράκη ζήτησε και παρέλαβε από την αρμόδια διεύθυνση του κόμματος τους καταλόγους με τα μέλη της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του συνεδρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε επίσης να ενημερωθεί και για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί όσον αφορά την εκλογή του νέου προέδρου.

Η κούρσα της διαδοχής ξεκινά επίσημα το απόγευμα της Παρασκευής με τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των υποψηφιοτήτων.

Μέχρι τότε σε εξέλιξη θα βρίσκεται στην εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση ανοικτό ακόμη ένα πεδίο αντιπαράθεσης, ο χρόνος και η διαδικασία διεξαγωγής της εσωκομματικής εκλογής.