ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εισβολή» Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ - «Δεν συμμετέχουμε σε αυτή την παρωδία»

«Εισβολή» Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ - «Δεν συμμετέχουμε σε αυτή την παρωδία»

Η εσωκομματική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία φαίνεται να ...αγριεύει, αφού σήμερα, Τρίτη (13/10/2015) σημειώθηκε σοβαρό επεισόδιο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος (ΚΕΦΕ), με πρωταγωνιστή τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

«ΣΤΟΛΙΣΕ» ΜΕ ΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟ - ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΣΑ ΔΙΑΔΟΧΗΣ

Άστραψε και βρόντηξε ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ (ΚΕΦΕ). Αφού κατήγγειλε τον γραμματέα του κόμματος για την ακολουθούμενη διαδικασία, απέσυρε τον εκπρόσωπό του, Θόδωρο Αμπατζόγλου, από τη συνεδρίαση.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης «εισέβαλε» στην αίθουσα όπου πραγματοποιούταν η συνεδρίαση και απευθυνόμενος με φωνές στον εκπρόσωπό του, Θόδωρο Αμπατζόγλου, του είπε χαρακτηριστικά: «Θόδωρε, μάστα (μάζεψέ τα) να φύγουμε. Δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτή την παρωδία. Δεν θα μείνουμε εδώ να συμμετάσχουμε σε μια διαδικασία που εξευτελίζει τους Νεοδημοκράτες».

Ερωτηθείς για το «τι εννοεί», ο κ. Μεϊμαράκης φέρεται να απάντησε, χρησιμοποιώντας βαρύτατες εκφράσεις, όπως «αρχ...», «μαλ...», «μ@@@πανο» κατά των κυρίων Παπαμιμίκου και Τσιμάρα. Τους δύο αυτούς, όπως εξηγούσαν συνεργάτες του, θεωρεί υπεύθυνους για την τροπή που έχουν πάρει οι συζητήσεις στην ΚΕΦΕ.

«Τρώνε σκοπίμως το χρόνο, για να καλύψουν τις μαϊμουδιές που ετοιμάζουν με την εταιρεία που έχουν ήδη επιλέξει για να βγάλουν λεφτά, αλλά και το αποτέλεσμα που θέλουν» ήταν ο ισχυρισμός του περιβάλλοντος Μεϊμαράκη.

Στη συνέχεια, ο κ. Μεϊμαράκης, έκανε λόγο για γελοιοποίηση της διαδικασίας, στοχοποιώντας τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε: «Την ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται από μια κυβέρνηση που παραπαίει, εγώ δεν συμβάλλω στη γελοιοποίηση της διαδικασίας που ενσυνείδητα γίνεται από τον γραμματέα Παπαμιμίκο και κάποιους άλλους. Ούτε στο ντιμπέιτ συμμετέχω, που είναι επίσης γελοιοποίηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Απαιτώ να τελειώσει η διαδικασία με τις προδιαγραφές της διαδικασίας τώρα και να προκηρυχθεί άμεσα ο διεθνής διαγωνισμός για την εταιρία που θα αναλάβει για τις εκλογές. Θα ζητήσω από τον Θόδωρο Αμπατζόγλου να αποχωρήσει άμεσα από την ΚΕΦΕ».

Η συνεδρίαση διακόπηκε και θα συνεχιστεί εκ νέου το απόγευμα της Τρίτης.

Συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη δεν έχουν μέχρι στιγμής απαντήσει στο μεγάλο ερώτημα αν τελικά θα αποσυρθεί από την κούρσα διαδοχής της ΝΔ.

Έντονη αντίδραση Τζημάρα

Ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Κώστας Τζιμάρας, αντιδρώντας σε επίθεση που δέχθηκε από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, έκανε πριν από λίγο την εξής δήλωση:

«Μετά την αναίτια, υβριστική και πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκα σήμερα από τον μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος, παρουσία των μελών της ΚΕΦΕ, δηλώνω ότι δεν θα τον παρακολουθήσω στο επίπεδο που επέλεξε να επιτεθεί εναντίον μου. Θέλω όμως να δηλώσω ότι δεν θα επιτρέψω σε κανένα να αμφισβητήσει την τιμή και την υπόληψη μου, που είναι γνωστή στα στελέχη και τα μέλη του κόμματος στη 40χρονη διαδρομή μου σε αυτό. Προφανώς επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου».

Αντιδράσεις από τους υποψήφιους

Συνεργάτης του Άδωνι Γεωργιάδη ενημέρωσε ότι «κατά τη διάρκεια της ΚΕΦΕ είχαμε συμφωνήσει σχεδόν σε όλα και με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Αμπατζόγλου. Για το καλό της ιστορίας της Νέας Δημοκρατίας και σεβόμενοι τον κάθε νεοδημοκράτη ξεχωριστά, θέλουμε να συνεχιστεί η διαδικασία και να οδηγηθούμε στην κάλπη στις 22 Νοεμβρίου. Η ενότητα της παράταξης είναι πέρα και πάνω από πρόσωπα».

Η εκπρόσωπος του Απόστολου Τζιτζικώστα ενημέρωσε ότι «μόλις είχαμε αρχίσει να ψηφίζουμε σε θέματα που είχαμε σχεδόν συμφωνήσει όλοι (10% μείωση στον αριθμό των καλπών και 3 ευρώ αντίτιμο για όλους). Θα προσέλθουμε σε μισή ώρα επιστρέφοντας στις αρχικές μας θέσεις.»

Κ. Μητσοτάκης: Τα μέλη της ΝΔ δεν διαχωρίζονται σε παλιά και νέα

Με αφορμή τη νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε σήμερα Τρίτη 13 Οκτωβρίου την εξής δήλωση:

«Ενημερώθηκα για την πορεία των διαβουλεύσεων στην ΚΕΦΕ. Τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας δεν διαχωρίζονται σε παλιά και νέα. Το Καταστατικό μας είναι ξεκάθαρο. Η ΚΕΦΕ δεν έχει αρμοδιότητα αλλαγής του Καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας.

Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα ισότιμης συμμετοχής στην ανοιχτή διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Ζητώ από την ΚΕΦΕ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ολοκληρώσει τις διαδικαστικές διαβουλεύσεις το συντομότερο, μένοντας αυστηρά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της».

Τζιτζικώστας: Να τελειώνουμε με τα διαδικαστικά

Δήλωση σχετικά με τις διαδικασίες διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έκανε σήμερα ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η δήλωση του κ. Τζιτζικώστα είναι η εξής:

«Να τελειώνουμε αμέσως με τα διαδικαστικά. Να αποδείξουμε, επιτέλους, ότι καταλαβαίνουμε τι περιμένει η βάση της Νέας Δημοκρατίας, τι περιμένει η κοινωνία από εμάς. Πρακτικά, απλά και ουσιαστικά: Εκλογικά κέντρα παντού, δύο ευρώ η συμμετοχή για όλους. Όπως το 2009.

Δεν φοβόμαστε τον κόσμο μας. Τη δύναμή του θέλουμε. Για να αλλάξουμε, να μεγαλώσουμε, να κερδίσουμε».

Σχετικές ειδήσεις