ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Μέγα σκάνδαλο η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Λαφαζάνης: Μέγα σκάνδαλο η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Δριμεία επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε το βράδυ της Δευτέρας (02/11/2015) από την Πάτρα ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, χαρακτηρίζοντας «μέγα πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο» την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«Με αυτό τον τρόπο δίδονται πάλι ως δώρο στο τραπεζικό κεφάλαιο 10 δισ. ευρώ, την ίδια στιγμή που η κοινωνία φορολογείται άγρια», δήλωσε ο Π. Λαφαζάνης, προσθέτοντας ότι τα επώδυνα οικονομικά μέτρα θα οδηγήσουν τον λαό σε μαζική αντίδραση.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ δεν δίστασε να στρέψει τα πυρά του και κατά του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «σήμερα είναι φανερό πλέον γιατί ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε εκλογές εξπρές. Ο στόχος ήταν διπλός. Ήθελε να κρύψει από τον λαό τις πραγματικές επιπτώσεις και τα μέτρα του τρίτου μνημονίου και να μην αφήσει περιθώρια οργάνωσης στην Λαϊκή Ενότητα».

Όπως πρόσθεσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, «με την κωλοτούμπα του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ, πολύς κόσμος πιστεύει ότι πλέον δεν υπάρχει εναλλακτική του μνημονίου», τονίζοντας σε αυτό το σημείο, πως «είναι μύθος για να αποκοιμίζουν τον λαό, διότι το μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος».

Μιλώντας για το εκλογικό αποτέλεσμα, είπε ότι η Λαϊκή Ενότητα δεν βγήκε ηττημένη ηθικά και πολιτικά, αλλά δικαιωμένη για τα όσα έλεγε προεκλογικά και πρόσθεσε: «Ανάμεσά μας, δεν υπάρχουν λιποτάκτες που εγκατέλειψαν το πεδίο της μάχης, που άλλα έλεγαν και άλλα κάνουν. Εμείς λέγαμε και λέμε την αλήθεια, αγωνιζόμαστε με συνέπεια στις προγραμματικές μας δεσμεύσεις και επιβεβαιωνόμαστε».