ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ: Συνδιάσκεψη ζητά ο Τζιτζικώστας

Εκλογές ΝΔ: Συνδιάσκεψη ζητά ο Τζιτζικώστας

Έκκληση για διάλογο στη ΝΔ ώστε να ακουστούν όλες οι θέσεις και να πάει το κόμμα με ηρεμία στις εκλογές ζήτησε για μια κόμη φορά ο υποψήφιος πρόεδρος, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Δεν προσέξατε ότι από τη στιγμή που παραιτήθηκαν οι δύο άνθρωποι που είχαν πολιτική ευθύνη γι' αυτό το φιάσκο, ο μεταβατικός τότε πρόεδρος και ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ, ηρέμησαν όλα; Έπεσαν οι τόνοι και σήμερα πια μπαίνουμε σε μια τελική ευθεία δύο εβδομάδων, όπου μπορούμε επιτέλους οι υποψήφιοι να συζητήσουμε για τις θέσεις μας. Και κάνω έκκληση, και σήμερα, από εδώ, για πολλοστή φορά, και ελπίζω αυτή τη φορά να εισακουστώ, να γίνει διάλογος, να οργανωθεί έστω μια συνδιάσκεψη όπου θα μπορούν τα μέλη, οι φίλοι αυτής της παράταξης να ακούσουν τις θέσεις μας, να μας συγκρίνουν και τελικά να αποφασίσουν την Κυριακή με βάση τις θέσεις του καθενός», υποστήριξε ο κ. Τζιτζικώστας.

Μιλώντας στον Alpha, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επιτέθηκε στην κυβέρνησης λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναζητά συναίνεση αλλά συνενοχή». Παράλληλα, κάλεσε τον κόσμο και τους φίλους της παράταξης σε μαζική συμμετοχή στις της 20ης Δεκεμβρίου εκλογές προκειμένου να κλείσει η πληγή που άνοιξε από το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε πως «τώρα που η χώρα καταρρέει εξαιτίας των εμμονών και των ιδεοληψιών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προκύψει μια νέα, ισχυρή Νέα Δημοκρατία που θα μπορέσει και πάλι να αποκτήσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, σημειώνοντας πως πρόκειται για μια επικίνδυνη κυβέρνηση ιδιαίτερα για τα εθνικά θέματα της χώρας».

Ο κ. Τζιτζικώστας δεν παρέλειψε να στρέψει τα βέλη του κατά του Ευ. Μεϊμαράκη κατηγορώντας τον ως τον βασικό υπεύθυνο για το εκλογικό φιάσκο.

«Υπεύθυνος να υπογράψει την οποιαδήποτε μήνυση, είναι ο εκάστοτε πρόεδρος του κόμματος και μόνο. Ήμουν ο πρώτος που ζήτησα να κινηθεί νομικά η ΝΔ. Μίλησα μάλιστα και με τον κ. Πλακιωτάκη, ο οποίος προχώρησε και σήμερα δικάστηκε η ευτυχώς προσωρινή εντολή. Σε κάθε όμως περίπτωση, είπα από την πρώτη στιγμή ότι πρέπει να γίνει μήνυση στην εταιρεία, γιατί έπαιξε με τους νεοδημοκράτες, με τους φίλους αυτής της παράταξης, με όλους μας, και μάλιστα ταλαιπώρησε τόσο πολύ το εκλογικό σώμα, που αυτό δε θα περάσει έτσι. Θέλω να κοιτάξω μπροστά, αυτή τη στιγμή έχει πληγωθεί πάρα πολύ η παράταξη. Πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μπροστά».

Σχετικές ειδήσεις