ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα εκλογών ΝΔ: Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας!

Αποτελέσματα εκλογών ΝΔ: Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας!

Μήνυμα ενότητας σε όλη την Κεντροδεξιά στέλνει ο νεός πρόεδρος της ΝΔ - Τα συγχαρητήρια και η ατάκα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η απογοήτευση του Μεϊμαράκη, οι ευχές της Ντόρας και οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΑΛΛΑ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να κάνει την ανατροπή στην κεντροδεξιά παράταξη και αναδεικνύεται στον 9ο κατά σειρά πρόεδρο της ΝΔ.

Σύμφωνα και με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΚΕΦΕ λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, στο 85% των καταμετρημένων ψήφων, ο Κ.Μητσοτάκης προηγείται με 51,7% έναντι 48,2% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Μετά την πρώτη ώρα της καταμέτρησης ο κ. Μητσοτάκης έδειχνε να κόβει πρώτος το νήμα, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις που ήθελαν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να προηγείται.

Επίσημες ανακοινώσεις για τα τελικά αποτελέσματα θα γίνουν αύριο, Δευτέρα.

Στο στρατόπεδο του κ. Μεϊμαράκη εξέφραζαν, τα πρώτα λεπτά μετά το κλείσιμο της κάλπης, τη βεβαιότητα ότι η διαφορά θα είναι μεγάλη, την ώρα που στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη ζητούσαν υπομονή μέχρι να αρχίσει να ενσωματώνεται η Αττική.

123 copy

Λίγο αργότερα, οι συνεργάτες του Κ.Μητσοτάκη ανέφεραν ότι πλέον υπάρχει εικόνα «καθαρής νίκης» σε πανελλαδικό επίπεδο και κάνοντας την τελική πρόβλεψη προέβλεψαν διαφορά 6% (53% - 47%).

Όσο ενσωματώνονταν τμήματα από την Αττική και την Κεντρική Μακεδονία, η εικόνα ξεκαθάριζε υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Μητσοτάκης κέρδισε ακόμη και την Α' και Β' Θεσσαλονίκης, με πιο χαρακτηριστικό το εκλογικό κέντρο του Βελλίδειου και τις Σέρρες.

Λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ και με καταμετρημένο το 50,82% της Επικράτειας, ο κ. Μητσοτάκης πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με 50,15 έναντι 49,82 του κ. Μεϊμαράκη.

Τελικά το παιχνίδι γύρισε υπέρ του Μητσοτάκη με τη διαφορά να αυξάνεται συνεχώς όσο εντάσσονταν οι κάλπες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης οι οποίες έπαιξαν τελικά ρόλο - "κλειδί" στην ανάδειξη του νέου προέδρου.

2442838

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας αλλά και στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που έκρινε σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα. Αντίθετα ο κ. Μεϊμαράκης μόνο σε ορισμένες περιοχές της περιφέρειας.

Μητσοτάκης: Ξεκάθαρη εντολή - Προχωράμε ενωμένοι σε ανανέωση

Την πρώτη του δήλωση ως νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λίγο μετά τις 23:30 το βράδυ της Κυριακής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας μήνυμα ενότητας στο εσωτερικό του κόμματος αλλά και αυστηρό μήνυμα απέναντι στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την παραμονή της στα πολιτικά πράγματα.

«Λάβαμε ξεκάθαρη εντολή, ώστε να προχωρήσουμε ενωμένοι σε ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος συνεχάρη τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τον αγώνα του στις εσωκομματικές εκλογές.

Μάλιστα, ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε φίλο του τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και σημείωσε ότι θα τον χρειαστεί δίπλα του ως πολύτιμο συνεργάτη. «Θα προχωρήσουμε μαζί και με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και με τον Άδωνι Γεωργιάδη, με τα 400.000 μέλη του κόμματος» πρόσθεσε, ενώ ευχαρίστησε την οικογένειά του. «Τώρα ξεκινά η ώρα της μεγάλης ευθύνης», κατέληξε ο νέος πρόεδρος της ΝΔ.

mitsotakis oikogeneiaki

Ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, το πρώτο πράγμα που έκανε μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ήταν να μεταβεί στο σπίτι του πατέρα του και επίτιμου προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

«Συγχαρητήρια και Πρωθυπουργός!», ήταν η πρώτη φράση που είπε ο πρώην πρωθυπουργός στον γιο του, ενώ όπως θα δείτε και στη φωτογραφία τα χαμόγελα περισσεύουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης αφιέρωσε την εκλογική του νίκη στη μητέρα του Μαρίκα, εμφανώς συγκινημένος.

mitsotakis epitimos

Μέσω μηνύματός της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η Ντόρα Μπακογιάννη συνεχάρη τον αδελφό της, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ και την ανάδειξή του ως νέου προέδρου του κόμματος.

«Κυριάκο, συγχαρητήρια. Πέτυχες μία μεγάλη νίκη. Νίκη αρχών, νίκη των ιδεών μας, νίκη ανανέωσης. Για τη ΝΔ ξεκινάει μια καινούρια σελίδα ενότητας, όπου δεν περισσεύει κανείς. Θέλω να συγχαρώ επίσης τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για το ήθος και το διαχρονικό του αγώνα για τη ΝΔ, που είναι το σπίτι μας. 'Ολοι μαζί θα συνεχίσουμε. 'Ολοι μαζί θα νικήσουμε», έγραψε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη στο Facebook.

Τηλεφωνική επικοινωνία με το νέο πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη είχε το βράδυ της Κυριακής (10/01/2016) ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μεϊμαράκης συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Ο κ. Μητσοτάκης δέχτηκε τα συγχαρητήρια από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς αλλά και από τους πρώην πρωθυπουργούς Καραμανλή και Σαμαρά. Μάλιστα, το πρωί της Δευτέρας ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον κ. Καραμανλή.

To «tweet» Τζιτζικώστα που έδειξε τον νέο πρόεδρο

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter, ο Απόστολος Τζιτζικώστας αποκάλυψε - εμμέσως πλην σαφώς - το νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.

«Συγχαρητήρια στο ΝΕΟ Πρόεδρο! Από αύριο όλοι μαζί θα δουλέψουμε σκληρά για μια μεγάλη, ενωμένη, ανανεωμένη και δυνατή Νέα Δημοκρατία!», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.

Λίγο αργότερα ανέβασε ακόμα ένα Tweet στο οποίο έδειχνε ξεκάθαρα τη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη:

Και για όσους ΕΜΕΙΝΑΝ με την απορία: Συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΝΔ

Διαβάστε παρακάτω όλες τις εξελίξεις σχετικά με τις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας στο Twitter

Μείνετε συντονισμένοι στο Newsbomb.gr για να ενημερωθείτε για τα τελικά αποτελέσματα της γαλάζιας εσωκομματικής διαδικασίας.

Σχετικές ειδήσεις