ΚΟΜΜΑΤΑ

Σε τροχιά ρήξης Φώφη - Βενιζέλος για… τα μάτια του Κυριάκου!

Σε τροχιά ρήξης Φώφη - Βενιζέλος για… τα μάτια του Κυριάκου!

Έμπνευσης Κ. Λαλιώτη (ο οποίος είναι πάντα ατύπως μεν, αλλά ο στενότερος σύμβουλός της) ήταν η χαρακτηριστική λέξη «άβυσσος» που χρησιμοποίησε η Φώφη Γεννηματά για να περιγράψει όσα –κατά τη γνώμη της- τη χωρίζουν απ’ τον Κυρ. Μητσοτάκη, αλλά και το ΠΑΣΟΚ απ’ τη Ν.Δ.

Ποιοι εισηγούνται διαγραφές - Τι λέει ο Λαλιώτης

Και ήταν κάθε άλλο παρά τυχαία.

Η Φώφη και το στενό επιτελείο της (περιλαμβανομένου του Λαλιώτη) διαβλέπουν τον άμεσο κίνδυνο διεμβολισμού του ΠΑΣΟΚ απ’ τον «μεταρρυθμιστή» Μητσοτάκη, ο οποίος συγκινεί ένα «εκσυγχρονιστικό» ακροατήριο εντός του Κινήματος, το οποίο εκφράζεται βασικά απ’ τον Β. Βενιζέλο και τους βουλευτές και στελέχη που επηρεάζει (Α. Λοβέρδο, Λεων. Γρηγοράκο, Παντ. Καψή και άλλους).

Μάλιστα δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν (λένε ότι έχουν και σχετικά στοιχεία!) ότι μεγάλος αριθμός «εκσυγχρονιστών» πασόκων πήγε στις νεοδημοκρατικές κάλπες και ψήφισε Κυριάκο!

Έτσι ο Κ. Λαλιώτης τη συμβούλεψε να θέσει άμεσα τις διαχωριστικές γραμμές, ώστε να περιορίσει τις πιθανές διαρροές. Όπερ και εγένετο...

Ωστόσο αποδείχτηκε ότι η ανοιχτή επαφή μεταξύ Βενιζέλου και Σαμαρά (ουδέποτε έχει σταματήσει και το ξέρουν όλοι αυτό) έχει ακόμα ισχυρές επιρροές και μέσα στο ΠΑΣΟΚ, με στόχο τη συγκρότηση ενός «μεταρρυθμιστικού» φιλοευρωπαϊκού κόμματος.

Και οι βενιζελικοί απ’ τη μεριά τους επέλεξαν να σηκώσουν το γάντι και να απαντήσουν, με τις γνωστές τοποθετήσεις των Λοβέρδου, Γρηγοράκου, Καψή, δείχνοντας έτσι ότι πολύ δύσκολα θα υποστείλουν τις σημαίες των απόψεών τους.

Όταν ειδικά ο βουλευτής Λεων. Γρηγοράκος έκανε τις γνωστές δηλώσεις, υπήρξαν προτάσεις ακόμα και για διαγραφή του (από Χρ. Πρωτόπαπα, Μαν. Όθωνα και ορισμένους άλλους του επιτελείου της Φώφης), αλλά επικράτησαν ψυχραιμότερες απόψεις.

Ωστόσο, όπως μας τόνισε στενός συνεργάτης της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, «αυτό δεν θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα, δεν θα επιτρέψουμε το διεμβολισμό μας».

Αυτής της άποψης είναι κι ο Λαλιώτης, ο οποίος εκτιμά ότι ο Βενιζέλος και οι συν αυτώ θα οδηγήσουν τις εσωκομματικές εξελίξεις μέχρι και τη ρήξη ακόμα και θα πρέπει να είναι έτοιμη η Φώφη για την αντιμετώπιση μιας τέτοιας εκδοχής.

Απ’ τη μεριά τους οι βενιζελικοί κατηγορούν την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι είναι εγκλωβισμένη από μια ομάδα... «συνταξιούχων» (Λαλιώτης, Όθωνας, Πρωτόπαπας) οι οποίοι την οδηγούν σε απανωτά λάθη...