ΚΟΜΜΑΤΑ

ΠΑΣΟΚ: Οι «επιτυχίες» της κυβέρνησης μάς οδηγούν εκτός Σένγκεν

ΠΑΣΟΚ: Οι «επιτυχίες» της κυβέρνησης μάς οδηγούν εκτός Σένγκεν

«Καλούμε την κυβέρνηση να σοβαρευτεί πριν μας προταθεί ο υπό δημιουργία καταυλισμός να έχει το μέγεθος της Βομβάης», επισημαίνει με νόημα το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση, αναφορικά με τη προσφυγική κρίση.

«Η χώρα ζητά συνεχώς παρατάσεις για τη δημιουργία hot spots. Βέβαια, ο Πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια στον εαυτό του τον Δεκέμβριο και μας ανακοίνωσε ότι η χώρα εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της. Αυτή η «επιτυχία» της κυβέρνησης οδήγησε πολλά κράτη μέλη της ΕΕ να σκέφτονται την αναθεώρηση της συνθήκης Σένγκεν», τονίζει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του.

«Από την άλλη πλευρά, κάθε φορά που ο κ. Μουζάλας πηγαίνει στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ επιστρέφει με ειδήσεις για την απαίτηση των εταίρων περί δημιουργίας καταυλισμών προσφύγων στην Ελλάδα. Πριν λίγους μήνες ο καταυλισμός είχε το μέγεθος της Λαμίας. Τώρα έχει το μέγεθος της Θεσσαλονίκης.

Είναι προφανές, για κάθε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο, ότι είναι αδύνατη η δημιουργία τέτοιου μεγέθους υποδομών σε ευρωπαϊκό έδαφος. Αυτό όμως δεν αναιρεί τον μεγάλο κίνδυνο που είναι ο εγκλωβισμός στη χώρα δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών.

Καλούμε την κυβέρνηση να σοβαρευτεί πριν μας προταθεί ο υπό δημιουργία καταυλισμός να έχει το μέγεθος της Βομβάης».