ΚΟΜΜΑΤΑ

Λεβέντης: Δεν είμαστε τσόντα του ΣΥΡΙΖΑ

Λεβέντης: Δεν είμαστε τσόντα του ΣΥΡΙΖΑ

«Όνειρα νυχτερινά» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης τα περί στήριξης του κόμματός του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Νομίζουν ότι θα φεύγουν βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα πηγαίνω εγώ να τους αναπληρώνω. Πλανώνται. Όνειρα νυχτερινά. Η εντολή προς την Ένωση Κεντρώων δεν είναι για τέτοια πρόστυχα πράγματα», ανέφερε ο κ. Λεβέντης σε εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

«Τσόντα μπορεί να είναι ο Καμμένος. Άλλοι να γίνουν τσόντα. Εμείς, στην Ένωση Κεντρώων, τους εννέα βουλευτές πρέπει να τους κάνουμε 60 και 70. Αυτή είναι η εντολή μας», πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο κ. Λεβέντης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξει πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. «Θα παραμείνω σεμνός, ούτε θέλω να μπω στην κυβέρνηση. Αν κάνουν κάτι καλό θα το στηρίξω, αλλά βλέπω όλο ραδιουργίες και μηχανορραφίες. Εγώ του είπα του Τσίπρα στη Βουλή, αν ερχόταν τίμια και έλεγε “πτώχευσε το Ασφαλιστικό, πρέπει να μειώσουμε 30% τις συντάξεις”, ίσως ψήφιζα, όχι για να μειωθούν οι συντάξεις, αλλά για να σωθεί η χώρα. Ταχυδακτυλουργίες, τετραγωνισμοί του κύκλου και απατεωνιές, δεν χωρούν στον Λεβέντη», εξήγησε.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επέμεινε στην πρόταση του για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης και εκτίμησε ότι δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο Grexit.

Κατηγόρησε επίσης ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. ότι «λεηλάτησαν τη χώρα επί 40 χρόνια» και πρόσθεσε ότι «το ΠΑΣΟΚ, επειδή ντρέπεται γι αυτό που είναι, μετακόμισε στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο εφιάλτης που ζούμε αυτά τα πέντε χρόνια είναι εξαιτίας τους. Και μία συγγνώμη δεν ζήτησαν. Κι επειδή είναι αναίσθητοι και δεν ζητούν συγγνώμη τους λέω: Μια μεγάλη Ένωση Κεντρώων θα τους αναγκάσει να ζητήσουν συγγνώμη - κι αν δεν το πράξουν είναι και η δικαιοσύνη εδώ».