ΚΟΜΜΑΤΑ

Μετά τα «μπάνια του λαού» η συζήτηση για την Κεντροαριστερά

Μετά τα «μπάνια του λαού» η συζήτηση για την Κεντροαριστερά

Στα τέλη Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το ραντεβού της Φώφης Γεννηματά με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ώστε να καθοριστεί το τελικό χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων στην Κεντροαριστερά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», το οποίο επικαλείται πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, από αύριο, Τετάρτη (27/07/2016) θα ξεκινήσουν διαβουλεύσεις ανάμεσα σε στελέχη των δύο κομμάτων προκειμένου να προετοιμαστεί η συνάντηση των δύο αρχηγών.

Με δεδομένο ότι ήδη έχει ετοιμαστεί το πόρισμα της επιτροπής διαλόγου, το οποίο συνιστά ενός είδους προγραμματική πλατφόρμα για τον κεντροαριστερό φορέα που ιδανικά θα προκύψει, το βασικό, κύριο χρονοδιάγραμμα που θα πρέπει να καθορίσουν από κοινού η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο επικεφαλής του Ποταμιού είναι αυτό που θα οδηγεί στην ανάδειξη επικεφαλής του νέου κόμματος.

Ήδη, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, έχει ξεκινήσει ένας ευρύς ενδοκομματικός παρασκηνιακός διάλογος για την επόμενη μέρα, που δεν είναι άλλη από την ανάδειξη νέου επικεφαλής του σχήματος που θα προκύψει από τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ - Ποταμιού και λοιπών δυνάμεων.

Απομένουν, βεβαίως, να καθοριστούν αρκετές τεχνικού χαρακτήρα λεπτομέρειες, όπως π.χ. αν το συνέδριο του νέου φορέα θα προηγείται ή θα έπεται της ανοιχτής διαδικασίας. Αρκετοί εκτιμούν ότι τέτοιου είδους λεπτομέρειες μπορεί να δημιουργήσουν πρόσκαιρα εμπόδια, ωστόσο, λόγω της πίεσης χρόνου που υπάρχει, καθώς οι πολιτικές εξελίξεις το φθινόπωρο μπορεί να αποδειχθούν ταχύτατες, δεν αποκλείεται η διαδικασία ανάδειξης προέδρου από τη βάση να γίνει ακόμη και τον Σεπτέμβριο.

Τονίζεται ότι υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα σε στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού τα οποία έχουν προ καιρού θέσει ως προϋπόθεση για τη στήριξή τους στο εγχείρημα την ανάδειξη προέδρου από τη βάση.

Ως αυτή τη στιγμή υποψήφιοι είναι η κ. Γεννηματά και οι κ.κ. Θεοδωράκης και Θεοχαρόπουλος. Απομένει να φανεί αν το «Κίνημα» θα συμμετάσχει στην προσπάθεια και αν θα είναι υποψήφιος για τον νέο φορέα και ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου ή κάποιο νεότερο στέλεχος.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων