Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ από το Ποτάμι

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ από το Ποτάμι

Ειδήσεις | Ιλχάν Αχμέτ: Ακόμη μία απώλεια μετρά το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, αφού, όπως έγινε γνωστό το πρωί της Παρασκευής (13/01/2017), ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αχμέτ απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, με την οποία του κοινοποίησε την απόφασή του, ενώ την ίδια στιγμή «φουντώνουν» τα σενάρια περί ενδεχόμενης επιστροφής του στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Υπενθυμίζεται πως ήδη επέστρεψε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, ενώ με την Χαριλάου Τρικούπη φαίνεται πως «φλερτάρει» και η ανεξάρτητη βουλευτής, Κατερίνα Μάρκου. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

Μετά και την εξέλιξη αυτή, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού «συρρικνώνεται» περαιτέρω και μένει με μόλις επτά βουλευτές.

Σε δήλωσή του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Ιλχάν Αχμέτ ανέφερε ότι ήδη έχει ενημερώσει τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, για τους λόγους της αποχώρησης του.

«Πεποίθηση μου είναι ότι ο στόχος για τη δημιουργία ενός μεγάλου ενδιαμέσου χώρου με προοδευτικό πρόσημο, με πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, στις δημοκρατικές κατακτήσεις αλλά και στις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, είναι εφικτός και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε στην πρόσφατη πολιτική μας ιστορία», τονίζει ο Ιλχάν Αχμέτ.

Ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής Ροδόπης επισημαίνει ακόμη, ότι «για να υπηρετηθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται άθροιση δυνάμεων, κοινό προγραμματικό πλαίσιο, παραμερισμός προσωπικών εγωισμών και παραλυτικών ισορροπιών στην λογική μιας ξεπερασμένης πολιτικής επετηρίδας, που απογοητεύουν τους πολίτες, παγιώνοντας την αίσθηση ότι δεν υπάρχει προοπτική για την έξοδο της χώρας από τη βαθιά οικονομική και κοινωνική της κρίση».

«Αυτοί είναι οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθώ και οι αρχές που θα υπαγορεύσουν τις επόμενες κινήσεις μου», καταλήγει ο Ιλχάν Αχμέτ.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για το Ποτάμι