Οικονόμου: Ανικανότητα και αναλγησία του υπουργείου Υγείας

Οικονόμου: Ανικανότητα και αναλγησία του υπουργείου Υγείας

Με αφορμή την ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης για την αποζημίωση εξέτασης για τον καρκίνο του μαστού, ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, κατηγορεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για ανικανότητα και αναλγησία.

 

«Η ανευθυνότητα και η απίστευτη προχειρότητα αποτελούν πλέον καθημερινά χαρακτηριστικά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Χιλιάδες πολίτες ταλαιπωρούνται από την ανικανότητα και την έλλειψη σχεδιασμού της πιο αποτυχημένης ηγεσίας που πέρασε ποτέ από το συγκεκριμένο Υπουργείο.

Τον τελευταίο μήνα, όλες οι γυναίκες που έχουν καρκίνο στον μαστό και έχουν ανάγκη να υποβληθούν σε μια εξειδικευμένη μοριακή εξέταση, δεν καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ σε αντίθεση με ό,τι γινόταν.

Αίτια η ανικανότητα και αναλγησία του υπουργείου Υγείας που δεν μερίμνησε - ως όφειλε μετά από σχετική απόφαση του ΣτΕ - για την ταυτόχρονη έκδοση νέας Υπουργικής Απόφασης, ώστε να μην υπάρχει το χρονικό κενό στην κάλυψη της εξέτασης. Για άλλη μια φορά, την ανυπαρξία βούλησης την πληρώνει ο ελληνικός λαός» καταλήγει ο κ. Οικονόμου.