ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης προς πρώην βουλευτές: Παραιτηθείτε από τα αναδρομικά, αλλιώς φύγετε από το κόμμα

Μητσοτάκης προς πρώην βουλευτές: Παραιτηθείτε από τα αναδρομικά, αλλιώς φύγετε από το κόμμα

Αυστηρότατη προειδοποίηση προς τους πρώην βουλευτές της «γαλάζιας» παράταξης στέλνει με γραπτή ανακοίνωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Κυριακή (22/10/2017), τονίζοντας πως «όσοι δεν αποσύρουν άμεσα τις προσφυγές τους», αναφορικά με τη διεκδίκηση αναδρομικών ύψους 15 εκατ. ευρώ, «θέτουν εαυτούς εκτός κόμματος».

«Βάσει του νόμου 4387/2016, γνωστού και ως νόμου Κατρούγκαλου, που καταψήφισε η Νέα Δημοκρατία, αλλά έγινε νόμος του Κράτους από την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πρώην βουλευτές που έχουν συνταξιοδοτηθεί, νομιμοποιούνται να αξιώσουν αναδρομικά αποζημιώσεις από το Δημόσιο, επικαλούμενοι την «ανάγκη» εξίσωσης των αποδοχών τους με αυτές του Προέδρου του Αρείου Πάγου. Σημερινό δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου” αποκαλύπτει ότι οι πρώτες προσφυγές των πρώην βουλευτών έχουν γίνει ήδη δεκτές. Υπενθυμίζεται, ότι η Νέα Δημοκρατία είχε αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη το 2008, αρνούμενη να εκδώσει τη σχετική υπουργική απόφαση», αναφέρεται στη γραπτή ανακοίνωση του κόμματος.

Και προστίθεται: «Η Νέα Δημοκρατία ουδέποτε αμφισβητεί τη νομιμότητα. Ωστόσο, οι πρώην βουλευτές της οφείλουν να συναισθανθούν την κραυγαλέα πρόκληση που συνιστά για τους πολίτες μια τέτοια αξίωση, ακόμη και αν αυτή είναι νόμιμη με την κατάπτυστη ρύθμιση Κατρούγκαλου. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί όλους τους πρώην βουλευτές του Κόμματος που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας τις σχετικές αποζημιώσεις, να αποσύρουν άμεσα τις προσφυγές τους. Σε άλλη περίπτωση θα έχουν θέσει εαυτούς εκτός Κόμματος».

Εξάλλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Twitter έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τους πρώην βουλευτές.

Σχετικές ειδήσεις