ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλαλητήριο Αθήνα - «Μύλος» στη ΝΔ: Ποιοι μιλούν για δικαίωση Σαμαρά στο κόμμα του Μητσοτάκη

Συλλαλητήριο Αθήνα - «Μύλος» στη ΝΔ: Ποιοι μιλούν για δικαίωση Σαμαρά στο κόμμα του Μητσοτάκη

Συλλαλητήριο Αθήνα | Νέα Δημοκρατία: Αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον απόηχο του μεγάλου συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (04/02) στην Αθήνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Αφορμή στάθηκαν οι αναρτήσεις και οι αναφορές προβεβλημένων βουλευτών και κομματικών στελεχών, με αφορμή την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στο συλλαλητήριο, αλλά και οι προσπάθειες κάποιων να προσδώσουν χαρακτήρα πολιτικής ανατροπής σε ό,τι αφορά την παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στο κέντρο της Αθήνας.

Διαβάστε επίσης:

Χαρακτηριστικό ήταν το tweet του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έγραψε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στον κ. Σαμαρά: «Δικαίωση σήμερα για έναν μεγάλο πολιτικό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάρτηση αυτή φαίνεται πως έχει προκαλέσει την ενόχληση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μαζί και με κάποιες αναφορές κομματικών στελεχών της ΝΔ, οι οποίοι, νωρίτερα το μεσημέρι κι ενώ ήταν σε εξέλιξη το συλλαλητήριο, έλεγαν σε δημοσιογράφους ότι «σήμερα νικητής στο εσωτερικό της ΝΔ είναι ο Σαμαράς, αφού καταφέρνει να ρίξει και δεύτερο Μητσοτάκη».

Υπό το πρίσμα αυτό, μπορεί να γίνει απολύτως κατονοητή η δήλωση on camera του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι «η σημερινή έκφραση εθνικής υπερηφάνειας από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν στο Σύνταγμα από κάθε γωνιά της χώρας δεν είχε κομματικό χρώμα. Κανείς άλλωστε δεν δικαιούται να εκμεταλλευτεί πολιτικά μια τόσο μεγάλη συγκέντρωση».

Την ίδια στιγμή, στον αντίποδα αυτής της «Βαβέλ» που φαίνεται να κινείται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ένα ιστορικό στέλεχος της ΝΔ επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, ο Ευάγγελος Αντώναρος, έδωσε μέσω Facebook τη δική του ερμηνεία αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν στη ΝΔ, με αφορμή το συλλαλητήριο της Αθήνας.

«Άρχισε μια τεράστια κι ανούσια συζήτηση για το πόσος κόσμος ήταν στη σημερινή πραγματικά μεγάλη συγκέντρωση. Μα αυτό είναι το θέμα; Ασφαλώς δεν ήταν μόνο 140.000. Κι επίσης σίγουρα δεν ήταν 1,5 εκατ. οπως αναμασάνε κάποιοι άπειροι σε συλλαλητήρια. Αν συμφωνήσουμε ότι ήταν 300.000 η 500.000, αλλάζει κάτι στην ουσία; Ασφαλώς όχι. Εκείνο που μετράει είναι αν και τι σηματοδοτεί μια τέτοια κινητοποίηση; Θα έχει συνέχεια; Αν ναι, τι μορφής; Υπάρχει κάποιος που ωφελείται; Βγήκαν πολιτικά ή άλλα μηνύματα; Οι συνήθεις δημοσκόποι μπορούν να μας μιλήσουν για ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των συγκεντρωμένων; Ποια πολιτικά πρόσωπα (βουλευτές ας πούμε) παρευρέθηκαν και ποιά όχι - γιατι τέτοια σιωπή;», διερωτάται ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Σε κάθε περίπτωση - και αυτό δεν συνιστά αποκύημα φαντασίας - στους κόλπους της ΝΔ φαίνεται πως εκδηλώνεται μια βουβή κρίση, η οποία ενισχύεται από τις προσπάθειες κύκλων να «καπελώσουν» το συλλαλητήριο της Αθήνας και το πραγματικό νόημά του.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για το συλλαλητήριο της Αθήνας

Δείτε εδώ περισσότερα θέματα για τη Νέα Δημοκρατία

Σχετικές ειδήσεις