ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανής αθλιότητα οι ύβρεις «τραμπούκων» του Σαμαρά κατά βουλευτών

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανής αθλιότητα οι ύβρεις «τραμπούκων» του Σαμαρά κατά βουλευτών

Το επεισόδιο που σημειώθηκε στο εντευκτήριο της Βουλής, το βράδυ της Τετάρτης (21/02/2018) κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση στην Ολομέλεια για τη σύσταση Επιτροπής Προανακριτικής Εξέτασης καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς το πρωτοφανή αθλιότητα για την κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας.

Οι φερόμενοι ως συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά επιτέθηκαν με εμφυλιοπολεμική ορολογία στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά και Δημήτρη Γάκη. Σύμφωνα με παρευρισκόμενους, είπαν στους δύο βουλευτές ότι «θα τους ξαναφυτέψουν έτσι όπως τους φύτεψαν στο Γράμμο και στο Βίτσι» και ότι «θα τους σφάξουν με κονσερβοκούτι».

«Οι απειλές και οι ύβρεις που εξαπέλυσαν οι τραμπούκοι κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Γάκη και Άννας Βαγενά στο εντευκτήριο της Βουλής, συνιστά πρωτοφανή αθλιότητα για την κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα, οι συγκεκριμένοι υπήρξαν υψηλόβαθμα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, κατά την περίοδο της προεδρίας του Αντώνη Σαμαρά» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στη σχετική ανακοίνωση.

«Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού, οι συνεργάτες του τόλμησαν να απειλήσουν και να καθυβρίσουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας εμφυλιοπολεμική ρητορική, ως εάν να τελούσαν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Η τραγική ειρωνεία του άθλιου περιστατικού αυτού είναι, πως, λίγο νωρίτερα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά είχε ισχυριστεί ότι η παρούσα κυβέρνηση επαναφέρει το φάντασμα του χουντικού Κωνσταντίνου Κόλλια...

Να γνωρίζει καλά ο κ. Σαμαράς και οι συνεργάτες του πως οι απειλές και οι ύβρεις δεν πρόκειται να τρομοκρατήσουν ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε και οποιονδήποτε άλλο. Δυστυχώς για αυτόν, η εποχή του Κ. Κόλλια έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί» καταλήγει το γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος.

Σχετικές ειδήσεις