ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγριος καβγάς ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ με κατηγορίες για συνωμοσίες και συκοφαντίες

Άγριος καβγάς ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ με κατηγορίες για συνωμοσίες και συκοφαντίες

Κυριολεκτικά από το «πουθενά» ξέσπασε άγριος καβγάς μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αφορμή υπήρξε η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να κλείσει στη χτεσινή (28/08) Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, το ζήτημα της εκλογής του από τη βάση.

Την απόφαση του κ. Τσίπρα σχολίασε αρνητικά το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εγκαλώντας για περιφρόνηση των πολιτών. Η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει:

«Ο κ. Τσίπρας προτιμά να παραμένει κολλημένος "με τους λίγους" στην καρέκλα, παρά να εκτεθεί στην "κρίση των πολλών". Τόσο εμπιστεύεται την κρίση τους. Ζαλισμένος στον χορό των "έξι βημάτων", δηλώνει ότι δεν χρειάζεται "καμία εκλογή από τη βάση"... Σε αντίθεση με την απευθείας εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, μέσα από μια ανοιχτή και διαφανή διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν 405.000 συμπολίτες μας και την καθιέρωση μέσα από το καταστατικό του κόμματός μας, θητείας για τον πρόεδρο. Οι πολίτες κρίνουν και συγκρίνουν τι είναι προοδευτικό και τι όχι».

Η εκλογή Μητσοτάκη

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε ακόμα πιο υψηλούς τόνους, κάνοντας μάλιστα λόγο για συνωμοσία προκειμένου να εκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης πρόεδρος της ΝΔ. Συγκεκριμένα, η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι:

«Ο κ. Μητσοτάκης καλό είναι να μη μας θυμίζει τον τρόπο εκλογής του γιατί για να γίνει αρχηγός της Ν.Δ. χρειάστηκε να συνωμοτήσει με τον κ. Σαμαρά ώστε να οδηγήσει την πρώτη ψηφοφορία σε φιάσκο και να αποτρέψει την βέβαιη τότε εκλογή του κ. Μειμαράκη.

Επίσης, αν ποτέ καταφέρει να πετύχει έστω κατ' ελάχιστο την αναγνώριση και την αποδοχή που έχει ο Αλέξης Τσίπρας ως ηγέτης, τόσο στο κόμμα του όσο και διεθνώς, τότε να μας κάνει υποδείξεις».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει και υστερόγραφο με αναφορά στην επίσκεψη Μητσοτάκη στο Βερολίνο: «Ας μην ξεχάσει σήμερα που θα συναντήσει την Α. Μέρκελ που έχει εκλεγεί και επανεκλεγεί από το Συνέδριο του κόμματός της, να της πει ότι είναι κολλημένη στην καρέκλα και αρνείται την κρίση των πολλών».

«Θεωρίες συνωμοσίας»

Η ανταπάντηση της ΝΔ ήταν εξίσου σκληρή:

«Τόσο μεγάλο είναι το διεθνές κύρος του κ. Τσίπρα, ώστε περιλαμβάνεται σε όλες τις λίστες λαϊκισμού ενώ αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής αποτυχημένης διαπραγμάτευσης. Όσο για το κύρος στο εσωτερικό, καταγράφηκε στις 7 Ιουλίου. Εκεί που είναι πραγματικά αξεπέραστος είναι στο ψέμα και στις θεωρίες συνωμοσίας».

Πηγή: Cnn.gr

Διαβάστε επίσης:

Ανατροπή: Fake news ο ομαδικός βιασμός πασίγνωστου παρουσιαστή στις Σπέτσες

Πληρωμές με κάρτα: Αλλάζουν όλα από τον Σεπτέμβριο του 2019