«Πράσινοι»: Να αποσυρθεί η τροπολογία για την πετρελαιοκίνηση

Newsroom Newsroom

«Πράσινοι»: Να αποσυρθεί η τροπολογία για την πετρελαιοκίνηση

Να παγώσει άμεσα η τροπολογία για την πετρελαιοκίνηση στα Ι.Χ. ζητούν με ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι, με αφορμή την προαναγγελία εφαρμογής του Πράσινου Δακτυλίου στην Αθήνα από την άνοιξη.

«Η εφαρμογή της λαθραίας διακομματικής τροπολογίας για την πετρελαιοκίνηση των Ι.Χ. (συνήθως μεγάλου κυβισμού), που είχε ψηφιστεί βιαστικά τη νύχτα που όλοι έψαχναν για πρωθυπουργό, πρέπει να παγώσει άμεσα.

Όσο δεν έχουμε ούτε απτά αποτελέσματα στο μέτωπο της αντιμετώπισης των μικροσωματιδίων στις μεγάλες πόλεις και της πάταξης της λαθρεμπορίας και νοθείας καυσίμων, ούτε συγκεκριμένη αξιολόγηση των προβλεπόμενων επιπτώσεων στη δημόσια υγεία, η άρση της απαγόρευσης πετρελαιοκίνησης αποτελεί χαριστικό μέτρο προς όφελος των εισαγωγέων αυτοκινήτων και σε βάρος του περιβάλλοντος και του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας.

Με δεδομένο και το κλίμα των μεσογειακών χωρών, που ευνοεί την ατμοσφαιρική ρύπανση με όζον, η συζήτηση για πετρελαιοκίνηση των Ι.Χ. μπορεί να ανοίξει μόνο εφόσον εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις που αναφέραμε πριν και μόνο για την επόμενη γενιά πετρελαιοκίνητων οχημάτων Euro 6, που θα κυκλοφορήσουν από το 2013.

Ακόμη πιο απαράδεκτη είναι όμως η εξαίρεση των πετρελαιοκίνητων Ι.Χ. από τον Δακτύλιο, που τους δίνεται ως προίκα, για να τονωθούν οι πωλήσεις τους. Τέτοιο μέτρο μπορεί να συζητηθεί μόνο για υβριδικά και ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Σε κάθε περίπτωση, κύρια προτεραιότητα πρέπει να είναι η απεξάρτηση από το πετρέλαιο και όχι η συνέχιση της διαπλοκής του πολιτικού συστήματος με συντεχνιακά συμφέροντα, που δεν είναι καν συμβατά με τη διέξοδο από την κρίση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved