ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη με τον περιφερειάρχη Δ. Ελλάδας

Συνάντηση του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη με τον περιφερειάρχη Δ. Ελλάδας
Το σχέδιο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου για την ανάπτυξη του κλάδου

Τον σχεδιασμό του υπουργείου Τουρισμού για την επόμενη ημέρα της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας και τον κομβικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι Περιφέρειες σε αυτό το νέο πλάνο τουριστικής ανάπτυξης παρουσίασε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στην ηγεσία της Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας.

«Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού και της κυβέρνησης είναι να υπάρξει διάχυση των βέλτιστων πρακτικών από ανεπτυγμένες τουριστικά περιοχές της χώρας σε άλλες που βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης προκειμένου να έρθει η ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη σε όλη τη χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους» δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου μετά τη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Δ. Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, στην Πάτρα.

Για να επιτευχθεί αυτό, το υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με τις περιφέρειες της χώρας μέσω του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού που θα συνεδριάζει ανά δίμηνο, θα θέσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, στόχους, πρόγραμμα και κανόνες προκειμένου να υπάρχουν μετρήσιμα αποτελέσματα.

«Για να μπορέσουμε», είπε ο κ. Θεοχάρης «να δημιουργήσουμε διαφάνεια και έναν προγραμματισμό τέτοιο που θα επιτρέψει σε κάθε περιφέρεια να αναπτύξει το τουριστικό προϊόν της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Μέσω αυτών των πρωτοβουλιών επιδιώκεται η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. «Νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας που είναι ο πρώτος στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δεν θα έρθουν χωρίς ανάπτυξη. Και ανάπτυξη και τουρισμός είναι έννοιες αλληλένδετες », ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού.

«Δεν μπορούμε να συζητήσουμε για ανάπτυξη χωρίς τουρισμό και τουρισμό χωρίς μακρόπνοο σχεδιασμό και χωρίς συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων πλευρών», σημείωσε ο κ. Θεοχάρης.

Ο Περιφερειάρχης Δ. Ελλάδας, από την πλευρά του, εξήρε τις δυνατότητες ανάπτυξης της Δ. Ελλάδας, τόνισε ότι «η τουριστική ανάπτυξη είναι το αποτέλεσμα μίας μεγάλης σύνθεσης, ανθρώπων, ειδικοτήτων και δεξιοτήτων» και επισήμανε ότι η Δ. Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό με σεβασμό στην ιστορία, στον πολιτισμό και στο περιβάλλον.

Ο υπουργός Τουρισμού επισκέπτεται σήμερα, Τετάρτη (18/09) τους νομούς Ηλείας και Αχαΐας στο πλαίσιο ενημέρωσης για τη σύσταση Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, όπου έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς και επαγγελματίες για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην περιοχή, στον τομέα της Τουριστικής Ανάπτυξης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακός – Τότεναμ LIVE: Η πρεμιέρα στους ομίλους του Champions League

Αυτό δεν είναι σκύλος, είναι… άνθρωπος! Δείτε το απίθανο βίντεο

Σχετικές ειδήσεις