ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρούτσης για ΕΦΚΑ: Περίπου 470.000 οι εκκρεμείς συντάξεις - Τι θα γίνει με τις συντάξεις χηρείας

Βρούτσης για ΕΦΚΑ: Περίπου 470.000 οι εκκρεμείς συντάξεις - Τι θα γίνει με τις συντάξεις χηρείας
Intime

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κατήγγειλε ότι η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου συμφώνησε με τους Θεσμούς την περικοπή του προσωπικού του οργανισμού την ώρα που οι συνταξιούχοι ανέμεναν επί 2 – 3 χρόνια να λάβουν την σύνταξή τους. 

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σύναψε συμφωνία με με τους δανειστές για μείωση του προσωπικού του ΕΦΚΑ κατά 2.134 άτομα. Μάλιστα ο υπουργός Εργασίας κατέθεσε και σχετικό έγγραφο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σε περίπου 470.000 ανέρχονται οι εκκρεμείς συντάξεις που «λιμνάζουν» στο υπουργείο Εργασίας, ανέφερε ο Γιάννης Βρούτσης απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου.


Ο υπουργός δεσμεύτηκε πως μέχρι το τέλος του έτους θα ενισχυθεί το τμήμα απονομής συντάξεων και πως θα κατατεθεί σχετικό νομοσχέδιο στην Βουλή ώστε να σταματήσει η κινητικότητα στο υπουργείο Εργασίας για να μην μπορεί να φύγει κανείς.

«Κληρονομήσαμε μεγάλη εκκρεμότητα στις συντάξεις χηρείας» τόνισε ο κ. Βρούτσης, επισημαίνοντας πως τον Απρίλιο ανέρχονταν σε 8.634 και ως το τέλος του 2020 υπολογίζεται να έχουν μειωθεί στις 6.500.

Μάλιστα επανέλαβε πως στα τέλη του μήνα θα δοθεί αύξηση στις συντάξεις χηρείας που προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις χηρείας: Πότε θα δοθούν οι αυξήσεις και τα αναδρομικά

Επίδομα θέρμανσης: Στο τραπέζι η αύξησή του - Τα δύο σενάρια

Σχετικές ειδήσεις