ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημητρίου για το σάλο με το νερό: «Είναι πολιτική σπέκουλα»

Παπαδημητρίου για το σάλο με το νερό: «Είναι πολιτική σπέκουλα»

Aπάντηση για τα όσα υποστήριξε στην Επιτροπή της Βουλής για την τιμή του νερού, έδωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπης Παπαδημητρίου, σημειώνοντας πως «υπάρχει μια πενία στην αντιπολίτευση και στα επιχειρήματα που αναζητούν».

Ο ίδιος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ANT1 τόνισε ότι «είναι κακό να παίρνουμε ένα κομματάκι. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει θέμα αύξησης των τιμών. Όμως υπάρχει ένα τεράστιο θέμα σπατάλης», υπογραμμίζοντας ότι αυτή η τοποθέτησή του έγινε «σε ένα ενδιαφέρον περιβάλλον συζήτησης».

Όταν ερωτήθηκε γιατί προχώρησε σε αυτή τη τοποθέτηση για την τιμή του νερού εφόσον δεν τίθεται κανένα θέμα αύξησης τιμών είπε:

«Όταν δεν υπάρχει καλή ποιότητα νερού, όταν οι δήμοι δεν φροντίζουν ώστε οι δημότες να προσέχουν να μη σπαταλούν και αφήνουν να τρέχει το νερό, εκεί υπάρχει ένα θέμα καλής τιμολόγησης. Σε αυτές τις περιπτώσεις η τιμή είναι ένα φόβητρο και πρέπει να λειτουργήσει ως τέτοιο».

Τέλος στην ερώτηση εάν είναι υπέρ της αύξησης της τιμής του νερού και εάν αυτό που είπε ήταν προαναγγελία ιδιωτικοποίησης του νερού στην Ελλάδα ο Μπάμπης Παπαδημητρίου απάντησε:

«Πρώτον δεν είμαι αρμόδιος για να αναγγείλω κάτι τέτοιο. Αλλά από ό, τι γνωρίζω και γνωρίζω πολλά, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Θέμα σπατάλης όμως υπάρχει. Σε αυτό αναφερόμουν και εκεί πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές. Το νερό είναι πολύτιμο και δεν πρέπει να το σπαταλάμε. Θα ευχόμουν οι συνάδελφοί μου να ενδιαφέρονταν περισσότερο για τα της επιτροπή. Δεν χρειάζεται πολιτική σπέκουλα σε αυτά τα θέματα», κατέληξε ο ίδιος

Οι επίμαχες δηλώσεις του βουλευτή

Ο βουλευτής της ΝΔ στη συνεδρίαση της υπο-επιτροπής Υδάτινων Πόρων, αναφέρθηκε στο νερό, εκφράζοντας την άποψη πως είναι απαράδεκτα φθηνό. Αναπτύσσοντας το σκεπτικό του, το συνέδεσε με το ζήτημα της αλόγιστης σπατάλης, αφήνοντας να εννοηθεί πως αν ήταν ακριβότερο, η σπατάλη θα μειωνόταν.

«Οι δήμοι ακόμη δεν κατόρθωσαν να βρουν μια πολιτική στο βασικό θέμα που είναι η τιμολόγηση. Το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του είναι εξωφρενική, η δε επεξεργασία του είναι σχεδόν σπάνια ακόμη και σε μικρές πόλεις, όπου εκεί θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικά τα πράγματα», είπε και στην ερώτηση της προέδρου της επιτροπής Διονυσίας Αυγερινοπούλου αν θέτει θέμα τιμολόγησης, απάντησε:

«Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται αυτή τη στιγμή η παροχή του ύδατος, γίνεται σε τιμές που δεν προωθούν την ορθολογική και σωστή χρήση του ύδατος. Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα γιατί δεν έχει εξηγηθεί με ποιο τρόπο πρέπει να γίνεται αυτό και γιατί οι δήμοι δεν έχουν, ίσως, τους πόρους. Νομίζω ότι πρέπει να πάρουμε την πρωτοβουλία να εξηγήσουμε γιατί πρέπει το νερό να έχει τη σωστή τιμή».

ΣΥΡΙΖΑ κατά Παπαδημητρίου

«Οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Μπ. Παπαδημητρίου, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, σχετικά με το "απαράδεκτα φθηνό νερό", προμηνύουν αρνητικές εξελίξεις», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση προσθέτει πως «μετά τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, η ΝΔ βάζει στο στόχαστρο ένα ακόμη δημόσιο αγαθό» και σχολιάζει ότι «παντού βλέπει γύρω της νέα πεδία κερδοφορίας για τους λίγους, νέες επιβαρύνσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα δημόσια αγαθά προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας και της οικονομίας», υπογραμμίζει.