ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας στην Κ.Ε. : Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ιδιοκτησία κανενός (vid)

Τσίπρας στην Κ.Ε. : Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ιδιοκτησία κανενός (vid)

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και μηνύματα στο εσωτερικό του κόμματός του.

Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ιδιαίτερα επικριτικός και καυστικός για τα ζητήματα της οικονομίας, αλλά και για το προσφυγικό και κατηγόρησε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς στη ΔΕΗ αλλά και στο θέμα της φορολογίας.

Ταυτόχρονα, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος να μην φοβηθούν «να ανοίξουμε, να μεγαλώσουμε, να αλλάξουμε το κόμμα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδιοκτήτες…. Γιατί η Αριστερά δε βρίσκεται στις κλειστές πόρτες των συνεδριάσεων των πεφωτισμένων. Άλλα στους πολλούς, απλούς, λαϊκούς, καθημερινούς ανθρώπους», τόνισε ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του.

Στην αρχή της ομιλίας επικεντρώθηκε στην κριτική κατά της ΝΔ.

Για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Τράμπ: «Όσο τον είδαμε εμείς τον Ντόναλντ Τραμπ άλλο τόσο τον είδε και ο κ. Μητσοτάκης. Εντάξει δε λέω, περίμενε υπομονετικά στη σειρά μαζί δεκάδες άλλους στη δεξίωση του προεδρικού ζεύγους το επόμενο βράδυ, προκειμένου να έχει την ευκαιρία για 15’’ να βγάλει μια φωτογραφία μαζί του, μετά συζύγων. Αλλά συνάντηση δεν έκανε».

Για τη συνάντηση με τον Ερντογάν: «Πρώτη φορά στα χρονικά Έλληνας πρωθυπουργός σε συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο, δεν θέτει το ζήτημα της ανάγκης άμεσου τερματισμού των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο. Και το χειρότερο: Τη στιγμή που τα τουρκικά γεωτρύπανα αλωνίζουν την Κυπριακή ΑΟΖ δε θέτει θέμα άμεσου τερματισμού των παράνομων γεωτρήσεων».

Δείτε όλη την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα: