ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α.Λοβέρδος:«Η ένταση εκφοράς του λόγου δεν βοηθά την κυβέρνηση»

Α.Λοβέρδος:«Η ένταση εκφοράς του λόγου δεν βοηθά την κυβέρνηση»

Παρέμβαση στο Υπουργικό Συμβούλιο έκανε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος τόνισε πως η κυβέρνηση πρέπει να στηριχθεί κυρίως όσον αφορά την εφαρμογή της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου αλλά και σε ότι έχει να κάνει με την οικονομική ανάπτυξη.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε πως η ένταση εκφοράς του λόγου δεν βοηθά την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην κατάθεση 2 νομοθετικών του πρωτοβουλιών σε διακομματική – των 3 συγκυβερνώντων κομμάτων, για τις οποίες τα άλλα δύο κόμματα απάντησαν αρνητικά. «Προτίμησα να συνεχίσω τον διάλογο, για να υπάρξουν έστω κάποιες συμπτώσεις, αντί να καταγγείλω τις άλλες πολιτικές δυνάμεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Ο Α. Λοβέρδος δήλωσε πως είναι υποχρέωση αυτής της κυβέρνησης, να άρει τα εμπόδια που δημιουργεί η γραφειοκρατία στη Διοίκηση και τη Δικαιοσύνη.

«Και η συμμετοχή της Δικαιοσύνης στην οικονομική καθυστέρηση αποτελεί το 50% του συνολικού προβλήματος. Άρα πρέπει να διευκολύνουμε την κοινή προσπάθεια ως προς τον τομέα αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως σήμερα στην Ελλάδα, υπάρχει κατ’ ουσία αρνησιδικία και ότι οι πολίτες δεν προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη, όταν ξέρουν πως θα περάσουν πολλά χρόνια έως να υπάρξει λύση στο θέμα τους.

«Κι αυτό πρέπει να αλλάξει, πρωτίστως για τα θέματα που έχουν σχέση με την οικονομική ανάπτυξη και ευημερία» πρόσθεσε ο υπουργός.