ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προεδρικό Μέγαρο: Λαμπερές εμφανίσεις στο επίσημο δείπνο για τον Πρόεδρο της Κίνας (pics)

Προεδρικό Μέγαρο: Λαμπερές εμφανίσεις στο επίσημο δείπνο για τον Πρόεδρο της Κίνας (pics)
Intimenews.gr

Λαμπερές εμφανίσεις και θερμές χειραψίες τράβηξαν τα βλέμματα στο Προεδρικό Μέγαρο στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προς τιμήν του προέδρου της Κίνας Σι Τζιπινγκ.

Για μια νέα πορεία συμπόρευσης και συνδημιουργίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, η οποία εγκαινιάζεται με την επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου, Σι Τζινπίνγκ, στην Αθήνα, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την προσφώνησή του στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του Κινέζου ομολόγου του.

Ο κ. Παυλόπουλος επανέλαβε ότι αναβαθμίζεται ουσιωδώς η στρατηγική σχέση μεταξύ των δύο χωρών, όπως αυτή είχε δρομολογηθεί το 2006, με αφετηρία την επένδυση της Cosco, και αναφέρθηκε σε μια νέα πορεία συμπόρευσης και συνδημιουργίας, προκειμένου να διεκδικήσουν την ιστορική προοπτική που τους αναλογεί.

Στο επίσημο δείπνο στο εντυπωσιακό κτήριο της Ηρώδου Αττικού δίνουν το «παρών» τόσο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του, Μαρέβα Γκραμπόβσκι, όσο και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Στη μεγαλοπρεπή εκδήλωση παρευρίσκονται επίσης η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου, αλλά και η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη όπως επίσης ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με την σύζυγό του, Μαρίνα, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης και πολλοί ακόμα.

Δείτε φωτογραφίες στην παρακάτω Gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Πότε θα δοθεί - Οι ανατροπές, οι αλλαγές και τα ποσά