ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αντιδρά στο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της Επιχείρησης

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αντιδρά στο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της Επιχείρησης
INTIME NEWS

Ενστάσεις και έντονες αντιδράσεις στους κόλπους των εργαζομένων της ΔΕΗ προκαλεί το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για τον εκσυγχρονισμό της επιχείρησης ηλεκτρισμού.

Στη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου είχαν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους οι εμπλεκόμενοι φορείς, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης εμφανίστηκε λάβρος κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι οδηγεί τους εργαζόμενους σε συνθήκες γαλέρας.

Ο κ. Αδαμίδης υποστήριξε ότι δημιουργούνται εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων και με αφορμή τη μείωση της έκπτωσης στα τιμολόγια των εργαζομένων από το 70 στο 30%, ισχυρίστηκε πως αυτό δεν το έκανε ούτε η χούντα.

«Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου οδηγούν την εταιρεία στις εποχές που θα ξαναγεμίσει η πλατεία Κλαυθμώνος, γιατί οι επόμενοι θα μπορούν να διώχνουν τους προηγούμενους», ανέφερε σε άλλο σημείο της παρέμβασής του.

Την αντίθεση των εργαζομένων της ΔΕΠΑ με το συζητούμενο νομοσχέδιο εξέφρασε ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Μανώλης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καταργεί τις δικλείδες ασφαλείας, δημιουργώντας ένα ανισότιμο περιβάλλον.

«Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την απόλυτη δυσαρέσκειά τους για την έλλειψη θετικής διάταξης για το σύνολο των εργαζομένων στην ΔΕΠΑ», είπε.

Εκ μέρους της ΔΕΗ τοποθετήθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Στάσσης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη να λειτουργεί η επιχείρηση επί ίσοις όροις με τον ανταγωνισμό και όχι με όρους παλαιού δημοσίου. Εξέφρασε δε, την άποψη ότι με το συζητούμενο νομοσχέδιο η ΔΕΗ εισέρχεται σε νέα εποχή.

Πηγή: CNN Greece

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Αυτές τις περιοχές θα «σαρώσει» η κακοκαιρία (ΧΑΡΤΕΣ)

Κοινωνικό Μέρισμα 2019: Νέα δεδομένα - Έως και 1.500 ευρώ μπορεί να φτάσει φέτος!

Σχετικές ειδήσεις