ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική αναθεώρηση - Γεννηματά: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικός χορηγός της ΝΔ

Συνταγματική αναθεώρηση - Γεννηματά: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικός χορηγός της ΝΔ

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, με αφορμή τη συζήτηση και ψηφοφορία που διεξάγεται τη Δευτέρα σε επίπεδο Ολομέλειας, για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Αναφερόμενη στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας η κυρία Γεννηματά είπε: «Από την αρχή είχαμε ξεκαθαρίσει την ανάγκη αποσύνδεσης και στην κατεύθυνση αυτή κάναμε συγκεκριμένες προτάσεις. Διαφωνούμε με την απευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να είναι καταστροφικό για τη χώρα και να οδηγήσει διυσμό και κομματικοποίηση θεσμού».

«Θα ήταν, άλλωστε, τραγελαφική εικόνα να ανεβαίνουν υποψήφιοι στα μπαλκόνια», πρόσθεσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Χαρακτήρισε, μάλιστα, τον ΣΥΡΙΖΑ «πολιτικό χορηγό της ΝΔ» για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα ότι προωθεί «βαθιά συντηρητικές οι προτάσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση».

Η κυρία Γεννηματά υπεραμύνθηκε της πολιτικής που άσκησε το ΚΙΝ.ΑΛ. σε ό,τι αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση, χαρακτηρίζοντάς τη ως «μια κορυφαία διαδικασία, η οποία απαιτεί συναίνεση και αποφασιστικότητα».

Επέμεινε πως «το ΚΙΝ.ΑΛ. ήταν η πρώτη παράταξη που μίλησε για αναθεώρηση και δεν ευθύνεται για όλα τα δεινά σε αυτό τον τόπο».

Για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού, η Φώφη Γεννηματά τόνισε πως «βρισκόμαστε ένα βήμα μακριά από ένα πρωτοφανές γεγονός με απόλυτη αποδοχή από το κοινοβούλιό μας».

Χαρακτήρισε δε «λάθος» τους περιορισμούς που θέτει η κυβερνητική πρόταση σε ό,τι αφορά την επιστολική ψήφο.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr