ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική: «Δεν είμαι προστατευόμενος μάρτυρας» στην υπόθεση Novartis, λέει ο Δεσταμπασίδης

Προανακριτική: «Δεν είμαι προστατευόμενος μάρτυρας» στην υπόθεση Novartis, λέει ο Δεσταμπασίδης

Απέρριψε κατηγορηματικά ότι είναι ένας εκ των προστατευόμενων μαρτύρων το πρώην μεγαλοστέλεχος της Novartis, Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης.

«Δεν ονομάζομαι ούτε Κελέση ούτε Σαράφη, το όνομά μου είναι Δεστεμπασίδης», ανέφερε ο πρώην διευθυντής εμπορικής πολιτικής της φαρμακοβιομηχανίας, ο οποίος καταθέτει από το πρωί στην Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Με τις έως τώρα πληροφορίες, ο κ. Δεσταμπασίδης αρνείται να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση που δεν αφορά στο αντικείμενο της Επιτροπής, επαναλαμβάνοντας πολλές φορές την ίδια απάντηση: «Δεν επιθυμώ να απαντήσω τίποτα άλλο πέρα από το αντικείμενο της παρούσας προανακριτικής που είναι η διερεύνηση τυχόν ευθυνών του κ. Παπαγγελόπουλου».

Η άρνησή του να απαντήσει σε πολλές κρίσιμες ερωτήσεις οδήγησε τα μέλη της Επιτροπής στην απόφαση να αποστείλουν τα πρακτικά της κατάθεσής του προς αξιολόγηση στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών. Ο μάρτυρας θα ελεγχθεί για τυχόν ποινικές ευθύνες. Παράλληλα, τα πρακτικά της συζήτησης θα αποσταλούν και στην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και στους Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, κ.κ. Σοφουλάκη και Ζαχαρή.

Ο κ. Δεσταμπασίδης φέρεται πάντως, να δήλωσε πως ορθώς η Δικαιοοσύνη ερευνά την υπόθεση της Novartis και πως ο ίδιος θα καταθέσει όταν κληθεί αρμοδίως από τη Δικαιοσύνη για το σύνολο των πολιτών προσώπων, με βάση τις ηθικές του αξίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη, είπε πως είναι η πρώτη φορά που καταθέτει και πως δεν τον κάλεσαν ή προσέγγισαν εισαγγελείς. «Τόσους και τόσους δεν κάλεσε», φέρεται μάλιστα, να απάντησε όταν τον ρώτησε επίμονα ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το ΠΑΣΟΚ, υπονοώντας τον κ. Φρουζή.

Θ. Πλεύρης: Έχετε καταθέσει ξανά για την υπόθεση;

Φ. Δεσταμπασίδης: Όχι είναι η πρώτη φορά.

Θ. Πλεύρης: Έχετε καταθέσει ξανά για την υπόθεση;

Φ. Δεσταμπασίδης: Πρώτη φορά καταθέτω.

Θ. Πλεύρης: Σας κάλεσαν ή σας προσέγγισαν εισαγγελείς;

Φ. Δεσταμπασίδης: Όχι.

Θ. Πλεύρης: Γνωρίζετε για χρηματισμό του κ. Αβραμόπουλου;

Φ. Δεσταμπασίδης: Δεν επιθυμώ να απαντήσω τίποτα άλλο πέρα από το αντικείμενο της παρούσας προανακριτικής που είναι η διερεύνηση τυχόν ευθυνών του κ. Παπαγγελόπουλου.

Θ. Πλεύρης: Από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται από το FBI, ποιον έχετε συναντήσει;

Φ. Δεσταμπασίδης: …Δεν επιθυμώ να απαντήσω τίποτα άλλο πέρα από το αντικείμενο της παρούσας προανακριτικής που είναι η διερεύνηση τυχόν ευθυνών του κ. Παπαγγελόπουλου.

Πηγή: Cnn.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις