ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτόπαπας: Αναβάπτιση στη βάση και όχι δαχτυλίδια

Πρωτόπαπας: Αναβάπτιση στη βάση και όχι δαχτυλίδια

«Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη της αναβάπτισης στη βάση» τονίζει σε συνέντευξή του ο Χρ. Πρωτόπαπας, εκφράζοντας μάλιστα την άποψη πως «δεν είναι καιρός για δαχτυλίδια».

Ο κ. Πρωτόπαπας ξεκαθάρισε ότι οι εσωκομματικές διαδικασίες στο Κίνημα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν τις εκλογές, έχοντας παράλληλα ξεκαθαρίσει τις προτάσεις για το κοινωνικό κράτος, την ανάπτυξη, τη δικαιοσύνη, το φορολογικό, τι κάνουμε στην Ευρώπη, το πολιτικό σύστημα.

Όμως είναι δυο τα βήματα το πρώτο βήμα είναι η διαδικασία του απολογισμού και της πολιτικής, δεν μπορεί να πηγαίνουμε μόνο σε εκλογή αρχηγού, χωρίς να έχουμε συζητήσει πολιτικά τι κάναμε αυτά τα δυο χρόνια, ποια είναι τα σωστά, ποια είναι τα λάθη, ποια είναι η αυτοκριτική και τι αλλάζουμε.

Σε αυτά τα ζήτημα πάνω ο κόσμος περιμένει κάποιες απαντήσεις. Οι υποψήφιοι θα διατυπώσουν τις απόψεις τους όταν έρθει η ώρα και στο συνέδριο μέσα θα έχουν την ευκαιρία και εν συνεχεία στη μικρή περίοδο που θα μεσολαβήσει μεταξύ συνεδρίου και εκλογής αρχηγού».

Παράλληλα ο κ. Πρωτόπαπας εμφανίστηκε αντίθετός στο ενδεχόμενο διαρχίας που θα αφορούσε άλλο πρόσωπο στην προεδρεία του ΠΑΣΟΚ και άλλο υποψήφιο αρχηγό, χαρακτηρίζοντας μάλιστα μια τέτοια εξέλιξη αστεία.

«Αυτό θα δημιουργούσε σύγχυση και θα εμπόδιζε το κόμμα να έχει ένα καθαρό λόγο απέναντι στους πολίτες.