ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Αυτός είναι ο υπουργός του Μητσοτάκη με το χειρότερο ποσοστό δημοφιλίας

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Αυτός είναι ο υπουργός του Μητσοτάκη με το χειρότερο ποσοστό δημοφιλίας

Δημοσκόπηση-βαρόμετρο: Ποιους υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας βαθμολογεί θετικά και ποιους αρνητικά η κοινή γνώμη; 

Πολύ σημαντικό προβάδισμα και απόλυτη κυριαρχία της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει έρευνα της Opinion Poll που διενεργήθηκε από τις 25 έως και τις 28 Νοεμβρίου.

Η κυριαρχία αυτή επιβεβαιώνεται στην πρόθεση ψήφου, αφού η Ν.Δ προηγείται με 17,5% (40,5% η Ν.Δ έναντι 23% ο ΣΥΡΙΖΑ).

Το ΚΙΝΑΛ και το Κ.Κ.Ε βρίσκονται με διαφορά ανάσας στην τρίτη και τέταρτη θέση με 5.3% και 5% αντίστοιχα.

Η Ελληνική Λύση εμφανίζεται οριακά ενισχυμένη με 4.5%, ενώ η ΜΕΡΑ 25 βρίσκεται ακριβώς στο κατώφλι του 3%.

Επιπλέον, η έρευνα καταγράφει την πλήρη επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, της ατζέντας, των πολιτικών επιλογών και της πολιτικής τακτικής του.

Επίσης, το 60.2% θεωρεί δηλώνει ικανοποιημένο από τον τρόπο που χειρίζεται τις υποθέσεις η Κυβέρνηση, την στιγμή που μόνο το 21.8% συμφωνεί με την αντιπολιτευτική τακτική της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Το 63.2% δηλώνει ικανοποιημένο από τις παρεμβάσεις και την συνολική παρουσία του Κ. Μητσοτάκη.

Την ίδια στιγμή, το 49.9% θεωρεί τον Κ. Μητσοτάκη πιο ικανό για Πρωθυπουργό έναντι ενός 16.8% που επιλέγει τον Α. Τσίπρα, ενώ ο ΚΑΝΕΝΑΣ βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 29.8%.

Ποιοι είναι οι καλύτεροι υπουργοί του Μητσοτάκη;

Οι πέντε πρώτοι ως προς την ικανοποίηση από το έργο και την εικόνα τους Υπουργοί είναι οι Ν. Δένδιας, Μ. Χρυσοχοίδης, Κ. Χατζηδάκης, Τ. Θεοδωρικάκος και Χ. Σταικούρας. Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Γ. Βρούτσης, Ν. Κεραμέως, Α. Γεωργιάδης , Β. Κικίλιας και Γ. Γεραπετρίτης.

Η Κυβέρνηση συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά αποδοχής των επιλογών της, με το αχίλλειο πτέρνα το Μεταναστευτικό- Προσφυγικό όπου η ικανοποίηση φτάνει το 27.4%.

Αν διαβάσει κάποιος προσεκτικά την έρευνα θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν και αρκετοί με αρνητικές γνώμες. Ποιος συγκεντρώνει τις πλέον αρνητικές γνώμες;

Δείτε τους πίνακες

Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο Ερευνών της OPINION POLL, Ζαχαρία Ζούπη, σημαντικό ενδιαφέρον έχουν ορισμένα κρίσιμα ευρήματα:

– Στην βασική καταγγελία το τελευταίο διάστημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατά της Κυβέρνησης ότι οικοδομείται ένα Κράτος της Ακροδεξιάς, της αστυνομοκρατίας και του αυταρχισμού, το 69.7% διαφωνεί, ενώ συμφωνεί το 25.2%.

– Στο ερώτημα αν πιστεύουν ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κόμμα της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας, το 51.8% απαντά αρνητικά έναντι ενός 37.8% απαντά θετικά.

– Το 20.4% όσων απάντησαν πιστεύει ότι το τελευταίο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα δώσει ώθηση για μια πιο δυναμική παρέμβαση και το δυνάμωμα του Κινήματος Αλλαγής, ενώ το 71.8% έχει αντίθετη άποψη.