ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Λαφαζάνη για αναλογιστικές μελέτες και επικουρικές

Ερώτηση Λαφαζάνη για αναλογιστικές μελέτες και επικουρικές

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, με θέμα: Προσχηματικές αναλογιστικές μελέτες για τη προδιαγεγραμμένη μείωση των επικουρικών συντάξεων.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Λαφαζάνη:

Το αρμόδιο Υπουργείο επικαλείται την ύπαρξη αναλογιστικών μελετών που “δικαιολογούν”, υποτίθεται, την περαιτέρω δραστική μείωση των επικουρικών συντάξεων εντός του 2012.

Επειδή οι αναλογιστικές μελέτες, αν και εφόσον υπήρχαν, ήταν συνήθως μελέτες σκοπιμότητας και δημιουργικής λογιστικής για την προσχεδιασμένη περικοπή κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Επειδή είναι απαράδεκτες και εξουθενωτικές ενδεχόμενες νέες μειώσεις, με οποιαδήποτε δικαιολογία, των ήδη κατακρεουργημένων και χαμηλών επικουρικών συντάξεων.

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Υπάρχουν αναλογιστικές μελέτες για τα επικουρικά ταμεία; Αν ναι για ποιά ταμεία; Πότε αυτές οι αναλογιστικές μελέτες εκπονήθηκαν; Από ποιές εταιρείες; Πώς και με ποιές διαδικασίες έγινε η ανάθεσή τους; Πραγματοποιήθηκαν διαγωνισμοί; Πόσο κόστισε η κάθε μια από αυτές τις μελέτες; Ποιό ρόλο ακριβώς διαδραμάτισε η Εθνική Αναλογιστική Αρχή και ποιό ήταν το πλαίσιο των ευθυνών και των ενεργειών της;

Σκοπεύουν να φέρουν θέμα νέας μείωσης των επικουρικών συντάξεων πριν τις εκλογές; Αν ναι, με ποιό δικαίωμα και ποιά εξουσιοδότηση;

Τέλος, παρακαλούμε, όπως καταθέσετε το συντομότερο δυνατόν στη Βουλή

1. Τα έγγραφα με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την ανάθεση μια προς μία των αναλογιστικών μελετών ανά Ταμείο. Τις εταιρείες, μία προς μία, που ανέλαβαν τις μελέτες, τα ποσά με τα οποία αμείφθησαν και τις μελέτες τις ίδιες που εκπονήθηκαν.