ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρούτσης: Κατώτερος των περιστάσεων ο Βενιζέλος

Βρούτσης: Κατώτερος των περιστάσεων ο Βενιζέλος

Συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις απόφαση του ΥΠΟΙΚ να μην καταργηθούν δύο ΔΟΥ στο νομό Λάρισας μετά από παρέμβαση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριου Ροντούλη.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Ιωάννης Βρούτσης, εξαπέλυσε επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών χαρακτηρίζοντάς τον κατώτερο των περιστάσεων.

«Για μια φορά ακόμη, αποδεικνύεται στην πράξη ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος και γενικότερα η κυβέρνηση Παπανδρέου υπήρξαν κατώτεροι των περιστάσεων. Δεν προχώρησαν ως όφειλαν στον εξορθολογισμό των ΔΟΥ, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία ενός σύγχρονου φορολογικού συστήματος.

Υπήρξε αναβλητικότητα και ολιγωρία, που -όπως αποδεικνύεται- οφείλεται στον ρουσφετολογικό και πελατειακό τρόπο λειτουργίας και αντίληψης του υπουργείου Οικονομικών. Γεγονός που επισημαίνουν ακόμα και εφοριακοί, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις Ροντούλη, για τις οποίες πρέπει να δοθούν άμεσα εξηγήσεις.

Αναβλητικότητα και ολιγωρία, που έχουν ως αποτέλεσμα τη μη προγραμματισμένη -δια νόμου μέχρι 31.12.2011- κατάργηση αναχρονιστικών και γραφειοκρατικών διατάξεων του ΚΒΣ., η οποία παραπέμπεται στο απώτερο μέλλον, δηλαδή στις καλένδες», σημειώνει ο κ. Βρούτσης.