ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης
In Time

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε με το βιογραφικό του

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε αποδεκτή την παραίτηση του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό, Αντώνη Διαματάρη.

Η παραίτησή του έγινε μετά τον σάλο που ξέσπασε για το μεταπτυχιακό του από το Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Ο ίδιος είχε παραδεχτεί ότι δεν κατέχει τίτλο σπουδών από το εν λόγω Πανεπιστήμιο, ωστόσο είχε παρακολουθήσει τα μαθήματα.

Το κείμενο παραίτησης

"Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.

Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

Σημειώνεται πως ο υφυπουργός Εξωτερικών για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού βρίσκεται από χθες στην Αυστραλία, στο πλαίσιο επίσημης οκταήμερης επίσκεψης. Η επίσκεψη θα τελείωνε στις 13 Δεκεμβρίου, ενώ ήταν προγραμματισμένες και συναντήσεις του με εκπροσώπους της ομογένειας.

Την αποπομπή του ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει την αποπομπή του. Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

"Από πού «κρατάει» τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Διαματάρης και δεν τον αποπέμπει;

Ο κ. Διαματάρης, σε αντίθεση με όσα έχει δηλώσει:
- Δεν έχει μεταπτυχιακό
- Δεν έχει πτυχίο
- Παραμένει άγνωστο εάν έχει απολυτήριο Λυκείου.
Την ίδια ώρα, αναφορικά με όσα δεν έχει δηλώσει:
- Έχει συνεργάτη στο Υπουργείο που διώκεται για κακουργηματική απιστία και ζημία ενός δισ. ευρώ εις βάρος του Δημοσίου.
- Παρότι υφυπουργός, διατηρεί επιχειρηματική δραστηριότητα, τόσο ως εκδότης όσο και ως κτηματομεσίτης, παραβιάζοντας το Σύνταγμα.
Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα διατυπώνει σήμερα σύσσωμος ο Τύπος. Ακόμα και ακραιφνώς φιλοκυβερνητικές εφημερίδες ζητούν την αποπομπή του κ. Διαματάρη.
Είναι δικαίωμα του κ. Μητσοτάκη να βυθίζεται στο πρωτοφανές φιάσκο της δήθεν αριστείας που έχει δημιουργήσει με τον συγγενή – υφυπουργό του.
Ωστόσο, προκύπτει ένα απλό ερώτημα: Από πού «κρατάει» τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Διαματάρης και δεν τολμά να τον αποπέμψει, παρά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για τέταρτη συνεχή ημέρα;"

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις