ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη - Πάιατ

Συνάντηση Μητσοτάκη - Πάιατ
ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ αναμένεται να συναντηθεί το απόγευμα της Τρίτης (10/12) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει του ταξιδιού του στην Ουάσινγκτον στις 7 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το ραντεβού των δύο ανδρών έχει «κλειδώσει» για σήμερα στις 17:30.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που αυτή την περίοδο επιδίδεται σε διπλωματικό «αγώνα» για να αναδείξει σε διεθνές επίπεδο την τουρκική προκλητικότητα, συναντήθηκε με τον Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

Η τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο αναμένεται να βρεθεί στην «ατζέντα» του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στο Λευκό Οίκο τον επόμενο μήνα.

Ο Αμερικανός πρέσβης, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από την ομιλία του στο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη μεγάλη σημασία της πρόσκλησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αμερικανική πρωτεύουσα.

«Θα ήθελα να δώσω έμφαση στην μεγάλη σημασία της πρόσκλησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον στις 7 Ιανουαρίου και την φανταστική ευκαιρία που προσφέρει για αναδειχτεί το πόσο έχει αλλάξει η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες και για την αμερικανική δέσμευση να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό ώστε να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα πάει μπροστά στους τομείς της οικονομίας, των επενδύσεων αλλά και της δημιουργίας θέσεων εργασίας» είπε ο κ. Πάιατ.

«Αλλά και για να υπογραμμίσουν οι ΗΠΑ τη δέσμευσή τους στο όραμα της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή. Μια χώρα που είναι εποικοδομητικός “παίκτης” σε μια ευρεία περιοχή, που εκτείνεται από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα. Μια χώρα που μοιράζεται τις ίδιες αξίες μαζί μας και μια χώρα που μετά από μια πολύ δύσκολη δεκαετία κινείται και πάλι προς τα εμπρός σε οικονομικό επίπεδο, με έναν τρόπο που είναι καλό για την Ελλάδα αλλά και για τις ΗΠΑ» συμπλήρωσε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Διπλωματικός «πυρετός» στην Αθήνα - Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής με φόντο τα ελληνοτουρκικά

Στο πλευρό της Ελλάδας η Αίγυπτος: Απερρίφθη η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης από το κοινοβούλιο

Σχετικές ειδήσεις