ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας

Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία μετά τις νέες προκλήσεις και το «μνημόνιο κατανόησης» με τη Λιβύη έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές του δηλώσεις με τον πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσις.

Η ήπια στάση της Ελλάδας δεν πρέπει να παρερμηνεύεται τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα, και υπογράμμισε πως η παρανομία δεν γεννά δίκαιο. «Διαθέτουμε τα μέσα και τη βούληση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας... Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας τάσσεται υπέρ της Ελλάδας και απορρίπτει το σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης. Έχουμε ισχυρούς συμμάχους που το έχουν καταδικάσει» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σερβία: Υποστηρίζουμε πλήρως την Ελλάδα για τα θαλάσσια σύνορά της

Την ικανοποίησή του για την υπογραφή του συμφώνου στρατηγικής συνεργασίας με τη χώρα μας εξέφρασε ο πρόεδρος της Σερβίας στις κοινές δηλώσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπογραμμίζοντας ότι η Σερβία υποστηρίζει την Ελλάδα πλήρως για τα θαλάσσια σύνορά της.

Ο Αλεξάντερ Βούτσις υπογράμμισε πως η Σερβία θα υποστηρίξει την Ελλάδα και στη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα. Ο Σέρβος πρόεδρος ανέλαβε επίσης την πρωτοβουλία να φιλοξενηθούν στη χώρα του ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στην Ελλάδα. O πρωθυπουργός, από την πλευρά του, τον ευχαρίστησε για τη στάση του σημειώνοντας ότι η Σερβία δεν είναι μέλος της ΕΕ αλλά υποψήφια προς ένταξη χώρα. Τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως και προτίθεται να προσφέρει τεχνογνωσία για την ένταξή της.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Νέες απειλές Τσαβούσογλου: Αν μπουν στην υφαλοκρηπίδα «μας» θα τους εμποδίσουμε

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Η αίτηση, τα κριτήρια και οι κόφτες - Πότε θα πάρετε 700 ευρώ