ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ύποπτη σιωπή» από Σημίτη για την εκβίαση του Εφραίμ

«Ύποπτη σιωπή» από Σημίτη για την εκβίαση του Εφραίμ

«Ύποπτη σιωπή» επιδεικνύει ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης στις καταγγελίες του πατέρα Νεκτάριου Μουλατσιώτη, στενού φίλου και υποστηρικτή του καθηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου γέροντα Εφραίμ.

Ο πατέρας Νεκτάριος, μιλώντας αποκλειστικά στο newsbomb, δήλωσε για τον πρώην πρωθυπουργό ότι «ο κ. Σημίτης, επί πρωθυπουργίας του, είχε καλέσει στο γραφείο του τον ηγούμενο Εφραίμ, όπου τον εκβίασε να συνηγορήσει και κατά συνέπεια να υπογράψει την μεταβίβαση οικοπέδων που ανήκουν στη Μονή Βατοπεδίου».

Ο πατέρας Νεκτάριος αναρωτήθηκε επίσης «πώς είναι δυνατόν να αναφέρεται ότι ο γέροντας είναι επικίνδυνος να προβεί και σε άλλα αδικήματα; Ουδέποτε απασχόλησε ξανά την δικαιοσύνη τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια, γιατί πολύ απλά πιέστηκε να υπογράψει από τον κ. Σημίτη».

Η άποψη αυτή ακούγεται για πρώτη φορά και αποτελεί ένα νέο πεδίο προς δικαστική διερεύνηση. Ο πρώην πρωθυπουργός όφειλε να αντιδράσει αμέσως και να απαντήσει στις αιτιάσεις του πατρός Νεκτάριου, ο οποίος δεν μάσησε τα λόγια του: «Δεν αποτελεί ένα απλά προσωπικό ζήτημα, όπως στην περίπτωση του πατέρα Ιάκωβου Γιοσάκη» και συμπλήρωσε: «Απώτερος στόχος πολιτικών και δικαστικών κύκλων είναι η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία».

Επίθεση όμως εξαπέλυσε και στους πρωταγωνιστές της πρώτης εξεταστικής επιτροπής από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και σημερινά στελέχη της κυβέρνησης, κύριους Γιώργο Πεταλωτή και Σωκράτη Ξυνίδη.

Επίσης τα δύο κυβερνητικά στελέχη αρνήθηκαν να απαντήσουν σε όσα τους καταμαρτύρησε ο πατέρας Νεκτάριος. «Όλα ξεκίνησαν από ρουσφέτια που έταξαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδης και Γιώργος Πεταλωτής σε ιδιοκτήτες σπιτιών που είχαν χτίσει σε οικόπεδα που ανήκαν στη Μονή Βατοπεδίου», υποστήριξε και πρόσθεσε: «Οι περισσότεροι εκ των ιδιοκτητών ήταν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και ζήτησαν από βουλευτές και στελέχη του κόμματος να τους μεταβιβάσουν τους τίτλους ιδιοκτησίας που ανήκαν στη Μονή. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν εφικτό καθώς σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, όπως η Μονή Βατοπεδίου δεν ισχύει η χρησικτησία».