ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Πετύχαμε την καταδίκη των ενεργειών του Ερντογάν

Πέτσας: Πετύχαμε την καταδίκη των ενεργειών του Ερντογάν

«Η συμπεριφορά του Ταγίπ Ερντογάν, που προχωρά μόνος του και ορίζει όπως νομίζει ο ίδιος θέματα που καλύπτονται από το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας, τον οδηγεί σε διπλωματική απομόνωση», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και σημείωσε όλοι καταδίκασαν την προκλητική στάση της Τουρκίας.

Αναφερόμενος στην Σύνοδο Κορυφής, ο κ.Πέτσας τόνισε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ότι η ελληνική πλευρά πέτυχε αυτά που ήθελε, δηλαδή την πλήρη στήριξη της Ελλάδας και της Κύπρου, την ύψιστη πολιτική καταδίκη των τουρκικών ενεργειών και την αναγνώριση ότι η συμφωνία Άγκυρας - Τρίπολης, δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα.

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι ο Ερντογάν κάνει σπασμωδικές κινήσεις, καθώς η πίεση που δέχεται στο εσωτερικό της χώρας του, βγαίνει με σπασμωδικές ενέργειες στο εξωτερικό».

«Εμείς είμαστε ψύχραιμοι. Ξέρουμε ότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας, ξέρουμε ότι έχουμε συμμάχους, ξέρουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ότι χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», τόνισε ο κ Πέτσας.

Αναφερόμενος στο ταξίδι του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη συνάντηση που θα έχει με τον Ντόναλντ Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου, ο εκπρόσωπος έκανε λόγο για σημαντική συζήτηση τόσο με τον Αμερικανό πρόεδρο όσο και με άλλους αξιωματούχους, η οποία θα είναι ευκαιρία για την ελληνική πλευρά να προωθήσει θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική, τις επενδύσεις, αλλά και να μιλήσει στην ομογένεια με αφορμή την ψήφο των αποδήμων.

Τα καλά νέα στην οικονομία θα έρχονται σταδιακά, όπως έχει δηλώσει και ο πρωθυπουργός, πρόσθεσε ο κ Πέτσας.

Σημείωσε ότι το 2020 θα είναι καλύτερη χρονιά από τη φετινή και πως θα έχουμε καλά νέα για τα πλεονάσματα.

Αναφερόμενος στον μηχανισμό στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων, τόνισε ότι θα στηρίζονται οι πιο ευάλωτοι με μόνιμο τρόπο και όχι με προεκλογικό, μικροπολιτικό τρόπο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Ανείπωτη τραγωδία για σμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Μυστικά και παγίδες - Ποιοι δικαιούνται τον χριστουγεννιάτικο μποναμά