ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καθαρές κουβέντες ζητά από τον Γιώργο ο Χρυσοχοϊδης

Καθαρές κουβέντες ζητά από τον Γιώργο ο Χρυσοχοϊδης

Καθαρές κουβέντες στο Πολιτικό Συμβούλιο της Τετάρτης ζητά από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και τον καλεί να σταματήσει να ροκανίζει τον χρόνο.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτηρίζει «σύμφωνο σιωπής πάνω από συντρίμμια» το σενάριο να οδηγηθεί το ΠΑΣΟΚ σε διαρχία, δηλαδή να έχει άλλον πρόεδρο και άλλον υποψήφιο πρωθυπουργό.

Σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο υπουργός Ανάπτυξης ζητά να τηρηθεί το καταστατικό και η εκλογή νέου προέδρου να γίνει άμεσα από τη βάση, χωρίς να αποκλείει την υποψηφιότητα και του Γιώργου Παπανδρέου.

Δεν μπορεί όμως να περιφρονηθούν οι πολίτες που θέλουν να επιλέξουν άλλον αρχηγό για το ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνει.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης επιτίθεται κατά του πρώην πρωθυπουργού, τον οποίο κατηγορεί ότι άργησε να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και να πάρει τα απαραίτητα μέτρα με αποτέλεσμα η χώρα να οδηγηθεί στο Μνημόνιο. «Οφείλαμε να έχουμε αντιληφθεί γρηγορότερα το μέγεθος της καταστροφής που είχε προκαλέσει στην οικονομία η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και να δράσουμε χωρίς καθυστέρηση».

Επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου έπρεπε να είχε κάνει «το παν για να αποφύγουμε το Μνημόνιο», επισημαίνοντας ότι «έπρεπε να είχαμε πάρει τα κατάλληλα μέτρα την επόμενη των εκλογών, τον Οκτώβριο του 2009».