ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια - Τσαβούσογλου

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια - Τσαβούσογλου
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν λίγο πριν τη μία το μεσημέρι της Τρίτης (24/12), ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Την πληροφορία για την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο υπουργών επιβεβαίωσε το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, επικαλούμενο «διπλωματικές πηγές», διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν υπάρχουν αναφορές για το περιεχόμενο της συνομιλίας τους.

Η συνομιλία Δένδια - Τσαβούσογλου, πραγματοποιήθηκε σε μια κρίσημη για τις ελληνοτουρκικές σχέσης στιγμή, μετά την υπογραφή των άκυρων μνημονίων μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, της τουρκικής προκλητικότητας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο αλλά και της επικείμενης υπογραφής διακρατικής συμφωνίας για τον EastMed μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Δένδιας πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη και θα περάσει στο Φανάρι τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Αύριο, 25 Δεκεμβρίου, αναμένεται να παραστεί στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών, θα γίνει δεκτός στο Οικουμενικό Πατριαρχείο από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο: Τέσσερις φορές που φτάσαμε μια ανάσα από τη σύγκρουση

Λοταρία αποδείξεων - aade.gr: Ποιοι είναι τυχεροί της κλήρωσης των Χριστουγέννων

Σχετικές ειδήσεις