ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόνσολας για τις προκλήσεις στα Ίμια: Οι νησιώτες φυλάνε Θερμοπύλες - Εδώ είμαστε, «μολὼν λαβέ»

Κόνσολας για τις προκλήσεις στα Ίμια: Οι νησιώτες φυλάνε Θερμοπύλες - Εδώ είμαστε, «μολὼν λαβέ»
INTIME NEWS

Στις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας, με αφορμή το περιστατικό με τους Έλληνες ψαράδες στα Ίμια, αναφέρθηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου και υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας.

Ο κ. Κόνσολας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», τόνισε ότι «οι νησιώτες φυλάνε Θερμοπύλες και οι γείτονές μας το μήνυμα το έχουν πάρει. Είμαστε ενωμένοι, δεν φοβόμαστε, εδώ υπερασπιζόμαστε το διεθνές δίκαιο και τα ιδεώδη, τα οποία είναι αυτονόητα, για αυτό λοιπόν, τη στιγμή που οι προκλήσεις είναι μπροστά μας, εδώ είμαστε,''μολὼν λαβέ''».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κάσο, είπε «να σας θυμίσω ότι ο πρωθυπουργός επανέλαβε την ανάγκη, η ελληνική κοινωνία να παραμένει ενωμένη, ως προϋπόθεση αντιμετώπισης αυτών των σημαντικών ζητημάτων, αλλά και να μπορέσουμε να κάνουμε ένα άλμα στο μέλλον».

«Εδώ είναι θάλασσα ειρήνης και πρέπει να γίνει θάλασσα συνεργασίας» πρόσθεσε. «Πάλι στα Ίμια είχαμε προκλήσεις. Είναι καθημερινό το φαινόμενο να προκαλούν οι γείτονές μας τους ψαράδες στα δικά μας ύδατα. Δημιουργούν προκλήσεις. Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και το διεθνές δίκαιο. Το δίκιο είναι με το μέρος μας» επισήμανε ο υφυπουργός Τουρισμού.

«Ο στόλος των ψαράδων δείχνει το μήνυμα, γιατί δεν φοβήθηκαν και οι ένοπλες δυνάμεις και το λιμενικό έκαναν τη δουλειά τους. Δεν διεκδικούμε τίποτα από τους γείτονές μας, αλλά δεν παραχωρούμε το ελάχιστο από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» κατέληξε ο Μάνος Κόνσολας.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο - ντοκουμέντο: «Τσαμπουκάδες» Τούρκων σε ψαράδες στα Ίμια

Επιμένει στις προκλήσεις ο Ερντογάν: Τι δουλειά έχει η Ελλάδα με τη Λιβύη;

Προκαλεί ξανά η Τουρκία – Νέος χάρτης «κυριαρχίας» στη Μεσόγειο

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις