ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής

Πέτσας: Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής
INTIME NEWS

Στα σενάρια για τον νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Στέλιος Πέτσας, τόνισε πως η ονοματολογία πλήττει το κύρος του προέδρου της Δημοκρατίας συμπληρώνοντας επίσης πως: «ο πρωθυπουργός έχει αναφερθεί σε ένα πρόσωπο που μπορεί να συνθέσει και να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε επίσης και τον σχεδιασμό για τον εκλογικό νόμο τονίζοντας πως ο πήχης για την αυτοδυναμία θα κινείται στο 37% με 38% με βάση κάποιες προϋποθέσεις.

Την ίδια ώρα, αναφερόμενος στις επιχειρήσεις της Αστυνομίας σε καταλήψεις, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυστηροποιηθεί ο νόμος για τις αστικές ευθύνες σε περίπτωση καταστροφών από καταληψίες, κάτι το οποίο όμως, προς το παρόν δεν έχει συζητηθεί.

Αναφερόμενος στο θέμα της φορολογίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι θα γίνει μία σοβαρή μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης από το δεύτερο εξάμηνο του 2020 και αυτό είναι δέσμευση του πρωθυπουργού. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έδωσε έμφαση στη μείωση των φόρων στην εργασία και τις επιχειρήσεις και θα ακολουθήσει η μείωση των φόρων στην κατανάλωση, ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας. Διευκρίνισε ότι για την ώρα δεν υπάρχει θέμα μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

Για το θέμα των συνταξιούχων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν πρέπει να βλέπουμε το ασφαλιστικό μέσα από το πρίσμα των συνταξιούχων και υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να καλλιεργούμε υψηλές προσδοκίες στον κόσμο για επιστροφή μεγάλων ποσών αναδρομικών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Τα δύο νέα ονόματα και τα σενάρια για διπλές εκλογές

Σχετικές ειδήσεις