ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμετανόητος ο Βαρουφάκης παρά το πολιτικό φάουλ με τη Μάγδα Φύσσα

Αμετανόητος ο Βαρουφάκης παρά το πολιτικό φάουλ με τη Μάγδα Φύσσα

Αμετανόητος εμφανίζεται, παρά την κριτική που δέχεται τις τελευταίες ώρες, στην επιλογή της υποψηφιότητας της Μάγδας Φύσσα, την οποία πρότεινε το ΜέΡΑ 25 για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωσή της.

«Παρακολουθώ με συμπάθεια την προσπάθεια κάποιων να εστιάσουν στο αν η Μάγδα Φύσσα ήξερε ότι θα την προτείνω ή όχι ώστε να επισκιάσουν το γεγονός ότι το ΜέΡΑ25 αναδείκνυε την Μάγδα Φύσσα την ώρα που το κόμμα τους πρότεινε Παυλόπουλο, μέχρι να συρθεί στην επιλογή Μητσοτάκη», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, ενώ σε άλλη ανάρτηση στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης υπεραμύνεται της επιλογής παραδεχόμενος ότι δεν υπήρξε προσυμφωνία με τη μητέρα του δολοφονηθέντα από τον Γιώργο Ρουπακιά, Παύλου Φύσσα.

Ο Βαρουφάκης προτείνει τη Μάγδα Φύσσα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Μόνο συγκίνηση που αναδείξαμε την Μάγδα Φύσσα ως πρόσωπο που θα μπορούσε να σπάσει τα συστημικά στεγανά», αναφέρει σε άλλο σημείο.

Αναφορικά με την κριτική που του ασκήθηκε ότι δεν είχε προηγουμένως ενημερώσει την Μάγδα Φύσσα για την πρόταση απάντησε: «Η ουσία είναι ότι προτάθηκε ένα σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα κόντρα στα σύμβολα του συστήματος που εκκόλαψαν το αυγό του φιδιού. Επί πλέον: Από πότε μια πρόταση προσώπου για οποιοδήποτε αξίωμα, οποιαδήποτε τιμή, πρέπει να είναι προσυμφωνημένη; Ξανασκεφτείτε το...».

Μάγδα Φύσσα: Δεν ήμουν ενήμερη για την πρόταση Βαρουφάκη

«Η Μάγδα Φύσσα θεώρησε την πρότασή μας τιμητική, και μας ευχαρίστησε για αυτήν, μας τιμά. Το ότι δεν την αποδέχθηκε την τιμά και επιβεβαιώνει ότι οι αγωνιστές δεν αγωνίζονται για τα αξιώματα και, για αυτό, αποτελούν την καλύτερη επιλογή για ένα συμβολικό αξίωμα όπως η Προεδρία της Δημοκρατίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη το ΜέΡΑ25, στα σχόλια και τις αντιδράσεις για την πρόταση του κόμματος για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr