ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλωματική πηγή: Η Ελλάδα έτοιμη να συμμετάσχει σε αποστολή επιτήρησης του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

Διπλωματική πηγή: Η Ελλάδα έτοιμη να συμμετάσχει σε αποστολή επιτήρησης του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη
Intime News

Διπλωματική πηγή γνωστοποίησε πως η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη να συμμετέχει σε οποιαδήποτε αποστολή επιτήρησης του εμπάργκο αλλά και της εκεχειρίας στη Λιβύη, που αποφασιστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και υλοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι κοινή αίσθηση, σημείωσε η ίδια πηγή, ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποχώρησε εκνευρισμένος από τη Διάσκεψη του Βερολίνου, καθώς, όπως αναφέρει και το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η επιβολή του εμπάργκο όπλων που αποφασίστηκε πλήττει κυρίως την Άγκυρα.

Η Ευρώπη, όπως εκτίμησε η διπλωματική πηγή, είναι ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα, γιατί αυτό της δίνει έναν ενεργό ρόλο στο θέμα της λιβυκής κρίσης, ένα διπλωματικό πρόβλημα στο οποίο – μέχρι σήμερα – δεν είχε μετείχε ενεργά.

Αναφερόμενη στο ζήτημα της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης στην Τουρκία για το προσφυγικό, η ίδια πάντα πηγή, γνωστοποίησε πως μόλις ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα, όπως αυτό ορίζεται από τη συμφωνία των δύο πλευρών, τότε η Ευρώπη είναι διατεθειμένη να το επεκτείνει.

Η ελληνική πλευρά, διαμέσου του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, είχε κάνει γνωστή από την περασμένη Παρασκευή, την πρόθεσή της να συμμετάσχει ενεργά στο μέλλον της Λιβύης, ακόμη και με την αποστολή παρατηρητών στη χώρα.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει στην επόμενη μέρα, είτε με τη συμμετοχή στις δυνάμεις που χρειάζονται για να υπάρξει η ανακωχή στη Λιβύη, είτε με συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων στην ευρωπαϊκή επιχείρηση επιβολής του εμπάργκο των όπλων και μεταφοράς μισθοφόρων στη χώρα», είχε δηλώσει, χαρακτηριστικά, ο υπουργός Εξωτερικών.

Πηγή: Cnn.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

MEGA: Κάνει πρεμιέρα με αυτές τις αγαπημένες σειρές!