ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πτολεμαΐδα: Στη ΔΕΗ ο Χατζηδάκης - «Η κυβέρνηση ακούει τη φωνή της κοινωνίας και των εργαζομένων»

Πτολεμαΐδα: Στη ΔΕΗ ο Χατζηδάκης - «Η κυβέρνηση ακούει τη φωνή της κοινωνίας και των εργαζομένων»
Intime News

Πολλοί ήταν εκείνοι που εισηγήθηκαν στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη να μη επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα.

Τις προηγούμενες μέρες είχαν προαναγγελθεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ με δηλώσεις τους έδειχναν ότι έχουν άγριες διαθέσεις.

Ο Κωστής Χατζηδάκης απέρριψε αυτές τις εισηγήσεις. Δεν φοβήθηκε και ακολούθησε κανονικά το πρόγραμμά του. Έτσι επισκέφθηκε τα ορυχεία της ΔΕΗ και τον χώρο όπου κατασκευάζεται η μονάδα Πτολεμαϊδα 5.

Στην Πτολεμαϊδα 5 τον περίμεναν συνδικαλιστές και εργαζομενοι της ΔΕΗ με μαύρες σημαίες. Αλλά ο Κωστής Χατζηδάκης με το γνωστό μειλίχιο υφος του τους πλησίασε, τους άκουσε και συζήτησε μαζί τους.

Το μήνυμα του Χατζηδάκη προς τους εργαζόμενους της ΔΕΗ ήταν το εξής: «Όταν οι θέσεις της κυβέρνησης γίνουν κατανοητές οι περισσότεροι από εσάς που τώρα αντιδράτε θα αλλάξετε γνώμη. Σε κάθε περίπτωση είμαι εδώ γιατί η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εμπλουτίσει τις δικές της θέσεις με τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας και των εργαζομένων. Και τελικά το πρόγραμμά της θα είναι πρόγραμμα που θα στηρίξει την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και τους εργαζόμενους είτε στη ΔΕΗ είτε στις επιχειρήσεις που συνδέονται με τη ΔΕΗ».

Διάλογος με μαντινάδες

Υπήρξαν στιγμές έντασης στον διάλογο του υπουργού με τους εργαζομένους. Ξεχωρίζει όμως ο διάλογος με μαντινάδες που έγινε.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ είπαν στον Χατζηδάκη την μαντινάδα: «Θεριό δεν εγεννήθηκα, μα με θεριά τα βάνω και πάντα μου θα μάχομαι κι ας νικώ κι ας χάνω».

Και ο Χατζηδάκης τους απάντησε: «Ποτέ σου να μη λησμονείς τα κάτω σκαλοπάτια γιατί εκεί πρώτα πατάς και μπαίνεις στα παλάτια».

Η μαντινάδα αυτή, όπως εξήγησε ο Κωστής Χατζηδάκης, σημαίνει ακριβώς ότι οι υπουργοί και οι βουλευτές δεν μπορούν να ξεχνάνε τους ψηφοφόρους τους, το λαό και γι’ αυτό το λόγο άλλωστε βρέθηκε στην Κοζάνη για να ακούσει και να κάνει διάλογο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έρχεται η πρώτη υπερ - πανσέληνος του 2020: Μαντέψτε τι φέρνει!