ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκκληση Γιαννίτση για στήριξη της μεταβατικής κυβέρνησης

Έκκληση Γιαννίτση για στήριξη της μεταβατικής κυβέρνησης

Έκκληση προς τα κόμματα να στηρίξουν πολιτικά χωρίς επιφυλάξεις την μεταβατική κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, απευθύνει ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης.

Ο υπουργός ξεκαθαρίζει ότι αυτό που διακυβεύεται δεν είναι το ευρώ ή η δραχμή, αλλά οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές για να πετύχει η χώρα την ανάπτυξη.

«Στήριξη σημαίνει ένα πράγμα: τήρηση της πολιτικής δέσμευσης που δόθηκε προς τον ελληνικό λαό με στόχο το καλό της χώρας και όχι για να κερδηθεί πολιτικός χρόνος. Αλλιώς η θεατρική παράσταση ας σταματήσει άμεσα, και ο καθένας να έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του», δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

Ο κ. Γιαννίτσης τονίζει ότι αυτό που έχει σημασία είναι οι απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές και ότι «χωρίς αυτές τα δημοσιονομικά δεν θα αρκούν ποτέ» και «ανάπτυξη δεν θα δούμε ποτέ».

Μία είναι η κεντρική προϋπόθεση για το που θα φτάσουμε: να αποφασίσουμε ως κοινωνία ότι, είτε με σύμμαχο, είτε χωρίς σύμμαχο το πολιτικό σύστημα, θέλουμε να βγούμε από το τέλμα», σημειώνει ο κ. Γιαννίτσης.