ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τ. Γιαννίτσης: Να μην γίνουμε σκουπίδια σαν τα ομόλογά μας

Τ. Γιαννίτσης: Να μην γίνουμε σκουπίδια σαν τα ομόλογά μας

Δραματικούς τόνους χρησιμοποίησε ο Τάσος Γιαννίτσης, θέλοντας να καταδείξει την κρισιμότητα των στιγμών που περνάει η χώρα.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», ο κ. Γιαννίτσης κάλεσε τους πάντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και υποστήριξε ότι αυτό που διακυβεύεται δεν είναι το ευρώ ή η δραχμή, αλλά οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές για να πετύχουμε ανάπτυξη.

Επίσης, ο κ. Γιαννίτσης ζήτησε την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, προσθέτοντας ότι η στήριξη δεν δοθεί, η «θεατρική παράσταση» θα πρέπει να σταματήσει άμεσα.

«Από την κυβέρνηση αυτή και ιδίως από τον πρωθυπουργό, ζητήθηκε να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας για λίγους μήνες, προκειμένου να ολοκληρώσει δύσκολες και θεμελιακές για την τύχη της κοινωνίας διαπραγματεύσεις, από τις οποίες το πολιτικό σύστημα θέλησε σκόπιμο να αποστασιοποιηθεί. Όποτε κι αν καθοριστεί η λήξη αυτού του εγχειρήματος (και περίπου έχει ήδη καθοριστεί), το ίδιο το εγχείρημα πρέπει ως το σύντομο τέλος του να στηριχθεί πολιτικά χωρίς επιφυλάξεις», τόνισε ο κ. Γιαννίτσης.

«Αλλιώς, η θεατρική παράσταση ας σταματήσει άμεσα κι ο καθένας να έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του», επεσήμανε, σημειώνοντας ότι τις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να υπάρξουν μεστές προτάσεις και ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση «που θα ξεφεύγουν από τον καφενόβιο δημόσιο λόγο ή τις ιδεοληψίες που οδήγησαν το σκάφος στη Φαλκονέρα».

Για να δημιουργηθεί διέξοδος από την κρίση, ο υπουργός Εσωτερικών προτάσσει την ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών, χωρίς τις οποίες δεν θα υπάρξει ανάπτυξη.

Στα πλαίσια αυτά, υποστήριξε ότι αυτό που παίζεται το επόμενο διάστημα δεν είναι το ευρώ ή η δραχμή, αλλά αν αυτά που πέτυχε η χώρα από το 1976 μέχρι σήμερα θα γίνουν κι αυτά junk (σκουπίδια) σαν τα ομόλογά μας.